Annonce
Ugeavisen Svendborg

Corona gør orienteringsløb simplere

Der kan stadig løbes orieteringsløb, fordi deltagerne ikke behøves mødes før og efter løbet, og fordi den elektroniske tidstagning med chip også er droppet. Privatfoto
Svendborg Orienteringsklub klar med coronavenlige løb i de lokale skove.
Annonce

Svendborg: De fynske orienteringsklubbers fælles træningsserie, Vintercup, er gået i gang trods coronarestriktioner, og det første løb foregår i Lakkendrupskoven ved Svendborg lørdag den 16.januar med fri start mellem kl. 10 og 14.

Orienteringsløb er en sport, der foregår udendørs og på store arealer, så den er sluppet forholdsvis nådigt fra Corona-nedlukningen, og netop restriktionerne gør det faktisk nemmere for nye løbere at være med, forklarer Jes Barkler, bestyrelsesmedlem i Svendborg Orienteringsklub:

- Den primære forskel under Covid-19 er, at man ikke behøves at mødes før og efter løbet, og fordi den elektroniske tidstagning med chip på grund af berøringer også er droppet. Det betyder, at posterne kan sættes i skoven i en længere periode, og så kan man downloade og printe sit eget kort i en passende banelængde og sværhedsgrad og løbe turen, når det passer én bedst, forklarer han.

Dermed er der selvjustits i forhold til tidtagning og betaling af deltagergebyr. Men det er også kun en træningsserie uden præmier, så det er ikke så vigtigt, at det foregår sportsligt korrekt.

Selvom det også betyder at klubberne skal bruge færre folk til det praktiske omkring løbsafviklingen, så ønsker Jes Barkler sig alligevel gamle forhold tilbage.

- Vi mangler jo det sociale omkring at have en stævneplads fyldt med forventningsfulde løbere og at evaluere oplevelsen i skoven bagefter.

Annonce

Mere løb end tidligere

På landsplan er de store stævner blevet aflyst i 2020, mens klubberne til gengæld har åbnet træningerne op for hinanden og har poster i skoven i længere tid ad gangen.

- Paradoksalt nok er der folk i klubben, der har fået løbet mere orientering i 2020 end nogensinde før, siger Jes Barkler

Hele vintercup løbsserien foregår alle lørdage til og med den 25.februar samt natløb på tre torsdage i perioden. De andre to løb i Svendborg foregår begge i Hallindskoven lørdag den 30.januar og så et natløb den 25. februar.

Alle er velkomne, og vejledning til tid, sted, kort samt betaling findes på svendborgok.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce