Annonce
Ugeavisen Svendborg

Corona på Sydfyn: Spred dine indkøb - husk de små butikker

.
Annonce

Danmark og dermed også Svendborg er på grund af coronavirusset lukket delvist ned i de kommende uger, hvilket også kommer til at påvirke næste udgave af Ugeavisen Svendborg - og de følgende udgaver.

Coronavirusset har bredt sig hurtigere, end de fleste nok havde forestillet sig. Der har således været nye pressemøder hver dag, hvor nye tiltag og restriktioner er blevet indført - time for time kommer der nyt om smitten. Denne strøm af nyheder er ikke optimal for ugeaviserne, for den nyhed, vi skriver nu og planlægger til en avis 3-4 dage senere, bliver hurtig uaktuel på grund af nye udviklinger i sagen. Derfor har vi her på Ugeavisen Svendborg valgt ikke at have det store fokus på Covid-19.

Hvis du vil holdes helt ajour på udviklingen, aflysninger og nye tiltag fra regeringen, regionen og byrådet henviser vi til www.faa.dk og til Fyns Amts Avis, som på helt tæt hold følger udviklingen her på Sydfyn. På www.faa.dk kan du på en liveblog f.eks. holde dig orienteret om udviklingen time for time.

Redaktionen havde til Ugeavisen Svendborg i næste uge sædvanen tro forberedt flere artikler og foromtaler af koncerter, foredrag, nye film i Scala, teater og en lang række andre offentlige arrangementer, som skulle finde sted på Sydfyn i den kommende tid.

Torsdag morgen blev min mailboks hurtigt fyldt med beskeder fra diverse arrangører, som helt i tråd med statsminister Mette Frederiksens opfordring, aflyste deres arrangementer over en bred kam. Herefter måtte vi selvfølgelig droppe de planlagte artikler, og af samme grund udgår f.eks. den ugentlige det-sker-liste, da næsten alle offentlige arrangementer nu er aflyst.

Vi har simpelthen ikke kunnet nå at skrive om de enkelte aflysninger samt lukkede kontorer, spisesteder, idrætsforeninger og fitnesscentre, men som du nok har opdaget, er Svendborg og Sydfyn nu stort set lukket ned - og igen: Følg udviklingen på www.uas.dk.

De kommende uger bliver på grund af den helt ekstraordinære situation svære for mange at komme igennem. Her tænker jeg selvfølgelig først og fremmest på de smittede og syge samt sundhedspersonalet, som i den grad er kommet på overarbejde, men også på de lokale virksomheder, butikkerne og arrangører, som økonomisk rammes af denne coronakrise.

I den forbindelse vil jeg gerne opfordre til, at man i disse uger spreder sine indkøb og ikke kun handler stort ind til hele husholdningen i de store supermarkeder. De små specialbutikker lider og har det svært, men har varer nok på hylderne, så husk at bruge dem, når du skal ud og handle ind. Mange af de store supermarkedskæder skal vel nok klare sig gennem denne situation, men for de små butikker kan denne krise på ganske kort blive særdeles alvorlig.

Derfor: Køb specialiteter til køleskabet, nyt tøj, sko samt varer til hus og have i de små butikker, så de kommer gennem krisen uden de helt store tab. Disse butikker har Svendborg nemlig brug for - også efter coronavirussets hærgen.

Jeg vil også her opfordrer til, at vi her på Sydfyn står sammen, tænker rationelt og følger de råd, som er blevet givet os fra myndighedernes side. Lige nu virker det hele noget negativt og mørkt, men i fællesskab kan og skal vi overvinde corona, så lyset og de mange positive fortællinger om og fra Sydfyn igen vinder frem.

Pas godt på jer selv:)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce