Annonce
Ugeavisen Svendborg

Dage med Brecht: Dobbeltforedrag om mellemkrigstidens Berlin og Hannah Arendt

Den tysk-amerikanske og jødiske filosof Hannah Arendt er en af de største moderne tænkere. Pr-foto
Babylon-Berlin - et dobbeltforedrag om mellemkrigstiden og Hannah Arendt.
Annonce

Svendborg: Claus Christoffersen, filosof, foredragsholder og kursusleder, skyder Dage med Brecht i gang og præsenterer under festivalens tema "Håb" et dobbeltforedrag søndag d. 16. Kl 10 i Work2gether i Tinghusgade.

- Claus Christoffersen er en fremragende fortæller og formidler, der med stor viden og underholdende entusiasme får tiden til at flyve af sted. Så har lyst til at tage de historiske kosmopolitbriller på, lade dem spejle vores nutid og måske skabe et handlingsrettet håb for vores fremtid får du chancen her, siger og opfordrer Peter Michaelsen, leder af Dage med Brecht, i en pressemeddelelse.

Berlin i mellemkrigstiden er en smeltedigel af radikal kunst, seksuel frigørelse, multietnisitet og længsel efter mening og fælles åndelige værdier. Samtidig radikaliseres det politiske landskab gennem nazistiske og kommunistiske strømninger. Frygt for globalisering og polarisering blander sig med fokus på "folket" - der opstår modstand mod og kritik af eliten og det politiske establishment.

- Parallellerne til vor tid er svære at overse, og der trækkes i foredraget tydelige tråde op til verden i dag, siger Peter Michaelsen.

Foredraget fortæller om mellemkrigstidens Berlin, som er en smeltedigel af radikal kunst, seksuel frigørelse, multietnisitet og længsel efter mening og fælles åndelige værdier - som beskrevet i filmen "Der Blaue Engel" med Marlene Dietrich. Arkivfoto
Annonce

Moderne tænker

"At tænke uden gelænder" er en formulering af den tysk-amerikanske og jødiske filosof Hannah Arendt, og citatet antyder, hvorfor hun er en af de største moderne tænkere.

- Som pluralismens fortaler og det individuelle menneskes forsvarer, er hun den første, der viser, hvorfor det overdrevne fokus på arbejde og forbrug formindsker den menneskelige tilværelses potentiale.

Claus Christoffersen viser os, hvordan hun på alle måder er en usædvanlig tænker, der kan gøre os klogere på vores egen tid og måske kvalificere vores "Håb2" for fremtiden, fortæller Peter Michaelsen./mith

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce