Annonce
Ugeavisen Svendborg

Danmarks Forsorgsmuseum tilbyder online-rundvisning og dilemmaspil til skoleklasser

Line i fuld gang med online-rundvisning. Haahrs Skole har allerede benyttet sig af tilbuddet, og eleverne var begejstret for omvisningen. Foto: Danmarks Forsorgsmuseum
Genåbningen står ikke lige for døren for Danmarks Forsorgsmuseum, og derfor tilbyder museet nu online-rundvisninger til skoleklasser. Museet har også lavet undervisningsmateriale, som skolerne kan hente online.

Svendborg: Danmarks Forsorgsmuseum har hvert år besøg af rigtige mange skoleklasser, men i den sidste tid har der været meget stille i sovesalen, måtteværkstedet og vaskerummet.

Nu, hvor elever og lærere ikke kan besøge Danmarks Forsorgsmuseum som følge af de forlængede restriktioner, kan museet heldigvis komme til dem.

Som noget nyt tilbyder Danmarks Forsorgsmuseum online-rundvisninger for elever i udskolingen og gymnasiet. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Når elever og læreren logger på, møder de museets historiker, Line. Direkte fra Fattiggårdens lokaler fortæller hun om stedets skæbner og livet bag murene. Hvordan så en arbejdsdag ud? Hvilke konsekvenser havde det, når man kom på Fattiggården? Og var der nogen som stak af?

Og til de lærer, som trænger til inspiration til onlineundervisningen, er der også godt nyt. Museet tilbyder nemlig et virtuelt dilemmaspil, som er målrettet elever i 7.-10. klasse.

Spillet hedder "Fattiggård eller fjendeland" og kan bruges, hvad enten man er lærer i Svendborg, Århus eller København. I "Fattiggård eller fjendeland" skal eleverne tage stilling til de samme dilemmaer, som en række fattige og udsatte danskere stod over for under 2. Verdenskrig. Eleverne tager aktivt del i deres historie. For eksempel Albert - en hjemløs, forhutlet og forfrosen skibstømmer, der i isvinteren 1940 ankom til Svendborg Fattiggård, hvor han blev spærret ind. Året efter fandt Albert vejen ud af Fattiggården, da han lod sig hverve til arbejde i Nazityskland og dermed kom til at arbejde for fjenden. Under besættelsen stod mange fattige danskere over for det samme dilemma: Fattiggård eller Fjendeland? Se mere på: www.fattiggaardellerfjendeland.dk.

Den anden mulighed er "Skjulte Danmarkshistorier", som egner sig til både udskoling- og gymnasieelever. Corona har skubbet mange ud i arbejdsløshed og uvished. "Skjulte Danmarkshistorier" giver eleverne indsigt i fattigdom før og nu gennem 12 dokumentarfilm. Nutidens udsatte er filmenes eksperter. Det er dem, der formidler både deres egen historie, men også historier om fortidens indlagte på Svendborg Fattiggård. Film og forløb findes på www.skjultedanmarskhistorier.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tidsrejsende tour de force: På en enkelt dag viser Svendborg Museum gymnasieelever vej gennem 800 års lokalhistorie

Annonce