Annonce
Ugeavisen Svendborg

Danske boligejere blev forgyldt i 2020 - og tendensen fortsætter i 2021

Robert Hansen, medejer af Estate Andersen & Thomsen i Svendborg, forudser, at  boligsælgere går meget favorable tider i møde i 2021, mens boligjagten spidser yderligere til mellem køberne i markedet. Pr-foto
Trods et historisk anderledes år præget af coronavirus, har boligmarkedet været understøttet af en pæn prisudvikling, som kommer danske boligejere til gode. Estate gør status på boligmarkedet i 2020 og ser frem mod 2021.

Svendborg: Året 2020 stod i den grad i coronaens og boligmarkedets tegn, og især henover sommeren kunne vi alle bevidne en enorm interesse på sommerhusmarkedet som konsekvens af rejseforbud og nedlukning af hverdagen, som vi kender den.

Ser man nærmere på prisudviklingen på tværs af boligmarkedet, har alle boligejere i gennemsnit oplevet værdistigninger uanset boligtype – og udviklingen har været historisk i det forgangne år.

- Kigger vi tilbage på 2020, skriver udviklingen på boligmarkedet sig ind i historiebøgerne. Mens mange sektorer og industrier har haft store udfordringer som følge af corona-restriktioner, har boligmarkedet haft et af sine bedste år til dato. Det er en højst usædvanlig situation, siger Alexander Falck Winther, presseansvarlig i Estate, i en pressemeddelelse.

Annonce

Tjente i gennemsnit næsten 150.000 kroner

Tager man et gennemsnit af udviklingen for kvadratmeterpriser på villaer, ejerlejligheder og fritidshuse, har boligejere i Danmark i gennemsnit tjent 149.857 kr. på at være boligejere i 2020.

Har man i perioden januar til december 2020 ejet en typisk villa på 140 kvadratmeter, kan man notere sig en værdistigning på 131.180 kr.

Danskere, der har ejet et typisk sommerhus på 80 kvadratmeter, har kunne notere en stigning på 129.840 kr. Endeligt har ejere af en typisk ejerlejlighed på 75 kvadratmeter kunne notere den største værdistigning på hele 188.550 kr. for året 2020. Det viser beregninger, som ejendomsmæglerkæden Estate har foretaget på baggrund af friske tal fra Boligsiden.dk.

- Den flotte udvikling på boligmarkedet er med til at give boligejerne, også her på Sydfyn, tryghed i en tid, hvor mange parametre i hverdagen er usikre. Samtidig er boligmarkedets stabile udvikling med til at holde dansk økonom i balance i en svær tid, siger Robert Hansen, medindehaver af Estate Andersen & Thomsen i Svendborg.

- Den flotte udvikling på boligmarkedet er med til at give boligejerne, også her på Sydfyn, tryghed i en tid, hvor mange parametre i hverdagen er usikre, siger Robert Hansen. Arkivfoto

Mens mange boliger blev solgt i 2020, blev færre nye boliger sat til salg.

- Derfor går især boligsælgere meget favorable tider i møde i 2021, mens boligjagten spidser yderligere til mellem køberne i markedet, forudser Robert Hansen, og tilføjer, at han støtter sig til Nykredits boligprognose, der forventer at boligmarkedets gode takter forsætter ind i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce