Annonce
Ugeavisen Svendborg

Danskerne er klar til at bruge feriepengene hjemme

Flere danskere holder ferie hjemme og det er godt nyt for butikslivet. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen
Annonce
Det er sommer, og Danmark er i gang med at genåbne efter Corona-nedlukningen. Dermed kan butikker, restauranter og forlystelsesparker igen se frem til at få penge i kassen. Endnu ved vi ikke, hvor mange udenlandske turister der kommer til Danmark over sommeren og lægger deres feriepenge her, men det ser ud til, at vi danskere er indstillet på at holde årets sommerferie hjemme og dermed bruge feriebudgettet lokalt.
Det er nemlig kun 14 pct. af danskerne, som føler sig sikre på, at de vil tage til udlandet denne sommer, hvis det bliver muligt for dem. Det viser en ny rundspørge, som YouGov har lavet for Danske Bank. Så selvom grænserne til flere af vores nabolande nu er åbnet, ser danskernes rejselyst altså ud til at være blevet mindre under Corona-perioden.
Den gode nyhed for butikker, restauranter og forlystelsesparker er, at danskerne giver udtryk for at være klar til at bruge løs af de penge, som de har sparet under nedlukningen. I hvert fald er danskerne blevet mere optimistiske omkring deres økonomi i maj ifølge Danmarks Statistiks forbrugertillidsindikator.
Anita Fald, Danske Bank Svendborg.
Vi har allerede set, at danskerne har været hurtige til at komme tilbage på restauranterne. Og af forbrugertillidsindikatoren kan man desuden se, at danskernes vurdering af, hvorvidt det er et godt tidspunkt at købe større forbrugsgoder, såsom et tv eller hårde hvidevarer, ligeledes er blevet langt mere positiv. Det bekræfter den tendens, vi har set i forbruget den seneste tid, hvor danskerne trods krisen lader til at have haft mod på at købe elektronik og lave større boligforbedringer.
Generelt har vi set, at danskerne er langt mere positive omkring forventningerne til egen økonomi end til dansk økonomi. Det understreger, at selvom mange danskere har mistet deres job eller er blevet sendt hjem på lønkompensation, så er det stadig langt flertallet, der ikke er ramt direkte på egen pengepung af Corona-krisen. Det er godt nyt for genopretningen, for det understreger, at der fortsat er et fundament for, at danskerne kan og vil bidrage til at sætte gang i hjulene, i takt med at økonomien åbner mere op.
At danskerne i højere grad forventer at bruge feriepengene herhjemme, ses også meget tydeligt på aktiviteten på sommerhusmarkedet. Ifølge ejendomsmæglerkæden Home blev der fremvist mere end dobbelt så mange sommerhuse i maj som på samme tidspunkt sidste år, og ifølge tal fra boligsiden.dk bliver der pt. ligeledes solgt over dobbelt så mange sommerhuse som normalt.
Danskernes ferievaner ser altså ud til at være blevet forandret af den aktuelle krise – som minimum på kort sigt, men for manges vedkommende måske også på længere sigt. Det bliver spændende at følge i årene fremover. Jeg glæder mig til selv at holde ferie i skønne Danmark, og til at byde andre turister velkommen her i Svendborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce