Annonce
Ugeavisen Svendborg

Debat: Frivillighed og nysgerrighed giver nye muligheder

Efter nogle års fravalg af folkekirken har Lene Bønnelykke engageret sig i Vor Frue i Svendborg. Foto: Kenneth Skipper
Annonce

Jeg har fået lyst til at fortælle en del af min historie – om, hvorfor jeg valgte at være frivillig i Den danske Folkekirke.

Igennem en årrække fravalgte jeg Den danske Folkekirke bevidst. Trods mit fravalg har jeg som kulturkristen brugt kirkernes mange tilbud. Jeg har deltaget i kirkens liv de steder, jeg har boet rundt i verden. Efter år som frivillig i sømandskirken i Singapore og Malaysia tog jeg en beslutning om at genindmelde mig i Den danske Folkekirke.

Min nærmeste kirke blev Vor Frue kirke i Svendborg, og her valgte jeg at engagere mig. Men det kunne også have været en anden kirke med andre muligheder. Jeg følte mig heldig, da det var en meget aktiv kirke, hvor jeg kunne se mig selv som aktivt medlem. En dag var der en, der puffede forsigtigt til mig og fortalte om menighedsrådsarbejdet i Vor Frue kirke. Jeg blev nysgerrig og opstillede til menighedsrådet, og det har jeg ikke fortrudt. Det er udfordrende, spændende, skævt, sjovt, uforståeligt og ganske udviklende i det store perspektiv i og omkring det kirkelige fællesskab.

Jeg ønskede at arbejde med den spirituelle del af folkekirken. Det var mit udgangspunkt. I 2008 startede vi meditationsgruppen – dog lidt som et appendiks den første tid. Efter kort tid blev kristen meditation en del af Vor Frue kirkes mange tilbud.

Vores kristne værdigrundlag giver en bred vifte af muligheder for at skabe sociale netværk. Jeg har valgt at være frivillig i Svendborg Provstis toårige forsøgsprojekt FTS, Folkekirkernes Tværkulturelle Samarbejde, www.fts.svendborg.dk.

Vor Frue kirke har en vision om at gå nye veje, række hånden ud og åbne evangeliet. Der er et ønske om at videreføre og udvikle en fælles kultur med åbenhed, dynamik og nytænkning. Har du lyst til at høre om kirkens aktiviteter, er der mulighed for at deltage i et orienteringsmøde den anden søndag i august. Du kan finde mere information på kirkens hjemmeside www.vorfruekirke.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Vintagemode fra aflyst modeshow

Ugeavisen Svendborg

Trio i Thurø Kirke

Ugeavisen Svendborg

Vin og tapas på Øret

Annonce