Annonce
Ugeavisen Svendborg

Den gode skolestart begynder med leg

Nye pædagogiske principper og tankegange præger nu indskolingen på Oure Friskole, hvor de nye elever blandt andet får en ven blandt de ældre elever i indskolingen. Foto: Rasmus Vincent
På Oure Friskole kalder man overgangen mellem børnehave og skole for legefællesskabet.

Oure: Nye pædagogiske principper og tankegange præger nu indskolingen på Oure Friskole, hvor de nye skolebørn i endnu højere grad skal lege sig ind i skolen.

- På Oure Friskole ved vi, hvor afgørende skolestarten er for det enkelte barn, og vi kalder derfor overgangen mellem børnehave og skole for Legefællesskabet, fortæller Mikkel Oldenburg, friskolens pædagogiske koordinator, i en pressemeddelelse.

- Legen er i centrum, og overgangen er præget af tryghed og fællesskab på tværs af de nye familier, der alle bliver en del af Legefællesskabet.

Annonce

Mikkel Oldenburg forklarer, at der ved skolestart kan der være flere faktorer, som fylder alt for meget og derved skaber trivselsproblemer for nogle elever:

- Det kan være svært at holde koncentrationen, man kan føle sig udenfor fællesskabet og det kan være at larmen gør en utryg. På Oure Friskole arbejder vi målrettet med at opspore og støtte, hvis et barn er i lav skoletrivsel.

- For at sikre os, at alle vores nye børn guides sikkert ind i skolens større og mere komplekse fællesskab tildeles hver enkelt indskolingselev en ven blandt de ældre elever i Legefællesskabet. De ældre elevers rolle er at fungere som tryghedsperson.

- På den måde kommer alle børn i løbet af deres friskoletid til både at befinde sig i rollen som lærling eller svend. Det styrker evnen til at samarbejde med andre, den sociale ansvarlighed og evnen til lærer fra sig. På Oure Friskole tror vi på, at dette er vigtige egenskaber at have med sig videre i livet, fortæller Mikkel Oldenburg.

En stor familie

Oure Friskole ser sig selv som én stor familie.

- Vi er fælles om vores skole, og vi bærer alle et ansvar for at hver enkelt trives og udvikler sig i skolens fællesskab. Alle børn på Oure Friskole har til opgave at inddrage sig selv og hinanden i skolens fællesskab, siger Mikkel Oldenburg.

Den samme funktion findes i forældregruppen. En udvalgt gruppe af forældre fungerer således som skolevenner for nye forældre.

- De har til opgave at byde velkommen og støtte op, så de nye forældre også ledes trygt og godt ind i livet som friskoleforældre, siger Mikkel Oldenburg og forklarer, at Oure Friskole er inde i en spændende forandringsproces.

Mikkel Oldenburg, pædagogisk koordinator på Oure Friskole. Foto: Karoline Stæhr

- Skolen er ved at genfinde sig selv, sine værdier og finde helt ind til kerneopgaven. For børn og unge på skolen betyder det en hverdag med en ny pædagogisk struktur, nye fag, tværfaglige samt innovative læringsforløb, hvor det forpligtende fællesskab dyrkes, forklarer Mikkel Oldenburg.

Oure Friskole har i øvrigt åbent for indskrivning til skolens forårs-SFO, som åbner dørerne for første gang den 1. april.


Skolen er ved at genfinde sig selv, sine værdier og finde helt ind til kerneopgaven. For børn og unge på skolen betyder det en hverdag med en ny pædagogisk struktur, nye fag, tværfaglige samt innovative læringsforløb, hvor det forpligtende fællesskab dyrkes.

Mikkel Oldenburg
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Havelågerne bliver åbnet igen: Troense indbyder til loppemarked

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Børne Bixen fylder 19 år: Bliver fejret med fest og kage den 4. juni

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Inspiration til din sommerlæsning

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Borgermøder og insektbuffet: Svendborg Bibliotek har fået certifikat i verdensmål

Ugeavisen Svendborg

Bogsalg på Svendborg Bibliotek

Ugeavisen Svendborg

Vestbo Trio og Bjørn Fjæstad kan opleves i Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Guten tag: Elever fik tyske venskaber

Ugeavisen Svendborg

SAK Kunstbygning præsenterer Coming of Age

Ugeavisen Svendborg

Facadevildskab på Svendborg Bibliotek

Ugeavisen Svendborg

X-Factor kom til Svendborg: - Jeg vil gøre mit bedste, og så håber jeg på, at det bliver en god oplevelse

Ugeavisen Svendborg

Fynske Bank overrækker sponsorat til sommerens teaterforestillinger på Svendborg Assistent Kirkegård

Ugeavisen Svendborg

Mad og musik i Geoparken: Lokale råvarer og levende fortællinger er i fokus

Ugeavisen Svendborg

Jeg begynder altså at glæde mig til, landsstævnet begynder

Ugeavisen Svendborg

Festen i festen

Ugeavisen Svendborg

Fra folkevognsrugbrød til rullende konditorbrød: Kirsten Thur laver sin helt egen kagebil

Annonce