Annonce
Ugeavisen Svendborg

Digteren og sværvægtsbokseren - besøg fra Berliner Ensemblet

Bertolt Brecht i et af mange møder med bokseren Paul Samson-Körner uden for ringen. Pr-foto
Den tyske skuespiller Oliver Kraushaar opfører Brechts monolog over bokseren Paul Samson-Körners liv.
Annonce

Svendborg: Dage med Brecht præsentere den meget roste skuespiller Oliver Kraushaar, der opfører Brechts monolog over bokseren Paul Samson-Körners liv søndag d. 23. februar klokken 16.30 på Harders.

Forestillingen indledes med en kort beskrivelse af den historiske ramme og afsluttes med en mulighed for dialog mellem publikum og skuespiller. Stykket foregår på tysk og vil blive overtekstet undervejs.

- Man vil kunne se boksesporten som metafor for livskampen, og de slag vi kæmper, uddeler og tager imod, fortæller medarrangør Peter Michaelsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Omtumlet liv

Da 1. Verdenskrig sluttede i 1918 lå ikke bare den tyske industri i ruiner. Også det tidligere så blomstrende kulturliv i Berlin var spredt for alle vinde. Og mange i den fremvoksende undergrund af unge kunstnere kastede sig over noget så fremmed som sport.

Skønt den unge Bertolt Brecht ikke selv var sportsligt aktiv, satte han stor pris på netop boksesporten.

I 1924 mødte Brecht den regerende tysklandsmester i sværvægt, Paul Körner, der fik tilnavnet Samson. Det blev til adskillige besøg i de små kroer i Berlin, hvor Körner fortæller Bertolt Brecht om sit omtumlede liv. Frem voksede den flagrende historie om en ung mand fra landet, der stak af hjemmefra for at komme ud at sejle og se verden, og som undervejs bliver draget ind i boksningens skånselsløse verden.

Fortællingen samlede Brecht til monologen "Der Lebenslauf des Boxer Samson-Körner", som ikke blot handler om de unge dage til søs og de mange tæsk, han senere gav og modtog i ringen, men også om, at vi måske ikke kun er ansvarlige for det, vi selv går og laver, men også for det, som bliver gjort mod os./mith

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce