Annonce
Ugeavisen Svendborg

DR-generaldirektør ind i ledelsen i sydfynsk arkitektfirma: - Vi synes, der er helt vidunderligt

Maria Rørbye Rønn har siden 2010 kunnet kalde sig generaldirektør i Danmarks Radio - og nu kan hun også skrive bestyrelsesmedlem i Praksis Arkitekter i Troense på cv'et. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Praksis Arkitekter i Troense har fået nyt blod i bestyrelsen i form af Danmarks Radios generaldirektør, Maria Rørbye Rønn. En klar styrkelse i kampen om at få de spændende opgaver, lyder meldingen fra tegnestuen.

Troense: Praksis Arkitekter har fået en væsentlig forstærkning i kampen om at få de mest spændende opgaver.

Sådan lyder vurderingen fra Mette Tony, der ejer tegnestuen i Troense sammen med sin mand, Mads Bjørn Hansen.

Arkitektfirmaet har udvidet sin bestyrelse, og ind er kommet Maria Rørbye Rønn, der er generaldirektør i Danmarks Radio.

- Vi synes, det er helt vidunderligt. Vi glæder os meget over det, siger Mette Tony.

Det kulturelle Danmark

Mette Tony fortæller ydermere, at generaldirektøren passer fint ind i arkitektfirmaets strategi.

- En del af vores opgaver vedrører kulturinstitutioner som museer og Spritten i Aalborg, og vi forsøger derfor hele tiden at have fokus på, hvordan det kulturelle Danmark udvikler sig, siger Mette Tony.

På den front er Maria Rørbye Rønn ikke ueffen.

- Hun har en meget stor viden og godt overblik over det kulturelle Danmark, siger arkitekten, der også mener, at generaldirektøren har andet at byde ind med.

- Hun er et utroligt vidende og sympatisk menneske, som er meget interesseret i arkitektur og er velorienteret om, hvad der foregår. Vi tror, hun kan udvide vores indsigt, og vi glæder os til at sparre med hende, lyder det fra Mette Tony.

Annonce

Vækst er ikke målet

Hun beretter også, at Praksis Arkitekter ikke har vækst som primært mål.

- Vi skal ikke vokse og finde mange opgaver. Vores fokus er at finde opgaver, som er så spændende og udviklende som muligt, og derfor skal vi hele tiden være vågne, skarpe og orienterede. Og det kan Maria (Rørbye Rønn, red.) hjælpe med, siger Mette Tony.

Mads Bjørn Hansen og Mette Tony har fået et stort navn ind i bestyrelsen i Praksis Arkitekter. Men de har nu klaret sig godt nok hidtil, for her er de foreviget ved uddelingen af Henning Larsens Fonds Hæderspris i 2016 - hvor de vandt. Arkivfoto: Agnete Schlichtkrull

Og så oplyser hun i øvrigt, at tanken om at invitere Maria Rørbye Rønn ind i bestyrelsen ikke er udsprunget at et blankt stykke papir.

- Vi har arbejdet for hende nogle gange, og vi spurgte hende hen mod slutningen af sidste år. Og tænk engang: Hun sagde simpelthen ja. Vi er heldige, siger Mette Tony.

Praksis Arkitekter har gennem årene modtaget masser af hæder - blandt andet i form af Eckersberg Medaillen, Betonelement Prisen & Utzon Stauetten, Store Arne, Dreyers Fonds Hæderspris, Henning Larsens Fonds Hæderspris og Nykredits Arkitekturpris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce