Annonce
Ugeavisen Svendborg

Efter Richardts Kød: Smørrebrødet vender tilbage til Mølmarksvej

Kim Therkildsen åbnder den 20. august Ma'kassen på Mølmarksvej. Foto: Michael Thorbjørnsen
Brødrepar åbner den 20. august Ma'kassen på Mølmarksvej, hvor Richardts Kød tidligere havde til huse. Lokalerne er efter overtagelsen blevet totalrenoveret, og de nye indehavere vil tilbyde både kold og varm mad, også til selskaber
Annonce

Svendborg: Richardts Kød på Mølmarksvej var i en årrække lidt af en institution i Svendborg. Her havde slagter Richardt Larsen den uofficielle titel som "Smørrrebrødskonge", fordi han i sine velmagtsdage smurte og solgte omkring 1000 smørrebrød/håndmadder om dagen.

I starten af 2019 lukkede Richardts Kød dog efter et par sager med Fødevarestyrelsen og en økonomi, der ikke længere hang sammen.

Siden har lokalerne stået tomme, men genåbner den 20. august. Det er brødreparret Kim Therkildsen, 37 år, uddannet kok og bosat i Tved,  og Kent Jægerholt, 33 år, murerarbejdsmand og bosat i Gudme, der har overtaget lokalerne, hvor de åbner madstedet (kun take-away og catering), som de på syngende fynsk kalder for Ma'kassen.

- Richardt havde i mange år en sund forretning, og det skyldtes også en god placering på Mølmarksvej, hvor der hver dag er en livlig trafik. Adressen er således attraktiv og en af grundene til, at vi gerne ville overtage lokalerne, forklarer Kim Therkildsen.

Det er dog Kent Jægerholt, der har købt bygningen, mens brødrene i fælleskab står bag Ma'kassen.

- Vi har i mange år talt om at lave noget sammen og har været omkring mange ideer. Nu kom vi så på Ma'kassen, og så må vi se, hvordan det spænder af, siger Kim  Therkildsen, der - som uddannet kok - vil være den primære person i køkkenet.

Annonce

Renoveret

Brødrene har brugt de seneste måneder på en gennemgribende renovering af lokalerne, som derfor fremstår helt nyistandsat: Der er lagt nye gulve, opsat nye lofter samt klinker på alle vægge, ny belysning og nyt inventar både i køkkenet og i butikken.

- Lokalerne trængte også til en kærlig hånd, konstaterer Kim Therkildsen.

Han har tidligere arbejdet på Hotel Troense, Citronen, på et par restauranter i Odense og senest været tilknyttet Mærsk Training Center i Rantzausminde, hvor han har lavet mad til kursisterne.

Annonce

Rundstykker og festmad

Kim Therkildsen fortsætter i Ma'kassen med smørrebrød og håndmadder, og han håber, at de af byens håndværkere, som købte deres madpakker i Richardts Kød, vender tilbage.

- Jeg kommer også til at køre et fast tilbud målrettet netop håndværkere, hvor de hver dag morgen kan starte dagen her og få et smurt rundstykke og en fyldt termokande med friskbrygget kaffe med sig, siger Kim Therkildsen.


Brødrene har brugt de seneste måneder på en gennemgribende renovering af lokalerne, som derfor fremstår helt nyistandsat: Der er lagt nye gulve, opsat nye lofter samt klinker på alle vægge, ny belysning og nyt inventar både i køkkenet og i butikken.

Fra artiklen


Hertil kommer et stort udvalg i sandwich, salater og en dagens ret, som på hverdage vil være god dansk mad, mens det fredag og lørdag i følge Kim Therkildsen bliver tale om lidt "finere" mad.

Ma'kassen kommer også til at tilbyde menuer til større og mindre selskaber.

Ma'kassen får åbent alle dage undtaget søndag, hvor Kim Therkildsen dog selv vil møde ind, hvis der er bestillinger på festmad.

- Vi overvejer også - ligesom Richardts Kød - at få et udvalg i kød. Vi har køleplads og maskiner til formålet, men har endnu ikke fundet en samarbejdspartnere, så på det punkt er vi lige i venteposition, slutter Kim Therkildsen, som i første omgang forventer at ansætte to personer til henholdsvis butik og køkken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce