Annonce
Ugeavisen Svendborg

Elever synger for de ældre

Elever fra Sydfyns Fri Fagskole synger for og med de ældre. Privatfoto
Unge fra Sydfyns Fri Fagskole besøgte ældrecentre i Skårup og Vejstrup
Annonce

Sydfyn: Elever fra care-linjen på Sydfyns Fri Fagskole i Skårup var i sidste uge på besøg på Damgården Plejecenter i Skårup og Ådalens Plejecenter i Vejstrup, hvor man sang for beboerne.

- Der opstod fælles toner og smil mellem eleverne og borgerne, som sang med på de skønne sommersange og en enkelt af  Kim Larsen. Smil og glæde opstår, når unge møder de ældre, når vi bryder de kedelige rammer og mærker, at vi har noget at give hinanden på tværs af generationer, fortæller Mie Thomsen fra skolen i en pressemeddelelse.

- For selvfølgelig har vi noget at give hinanden. Det mærker vores elever også, når de er i praktik på et plejecenter, eller når de f.eks. laver et interview med en ældre borger, hvor vi snakker om, hvordan det var at være ung dengang og nu, siger Mie Thomsen.

Sydfyns Fri Fagskole, som mange kender som den gamle husholdningsskole i Skårup, har nu fem linjer: heste, håndværk, gastronomi, game og care.

- På care-linjen arbejder vi praksisnært med fagene psykologi, pædagogik, kommunikation samt sundhed og omsorg. På den måde forberedes eleverne til uddannelse, hvor man arbejder med mennesker som f.eks. SOSU-uddannelsen.

- Mange af vores elever på care har som mål arbejde som pædagog eller SOSU-assistent. Derfor har vi i løbet af året mange oplevelser sammen med både børn og ældre. Oplevelser, som beriger os alle på tværs af generationerne, slutter Mie Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce