Annonce
Ugeavisen Svendborg

En hyldest til udholdenhed og sammenhold

Scala viser fra på torsdag filmen "Herself" - og får besøg af børneskuespillere.
Annonce

Svendborg: ”Herself”, som torsdag får dansk premiere i Scala, er et rammende aktuelt portræt af følgerne af familievold og af et system, der ikke virker, men også en hyldest til udholdenhed og sammenhold.

Filmen handler om Sandra, offer for vold, men denne gang blev også sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet.

Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, hendes ophold på et larmende lufthavnshotel er belastende og samtidig skal Sandra hver weekend aflevere døtrene til samvær i den anden ende af byen, hvad der belaster hendes benzinbudget.

Med fysiske og psykiske ar efter års hustruvold og under pres fra bureaukratiet, døtre, der lider under situationen, to forskellige jobs, eksmandens tilnærmelser og løfter om, at de kan flytte sammen igen, træffer hun en stor beslutning.

Men støtte fra den aldrende læge O’Toole, som hun gør rent for, begynder hun et selvbyggeri i O’Tooles baghave. Undervejs viser hjælpen sig at komme fra mange fronter, men den samlende kraft er Sandra. Sandra vil gøre alt for sine døtre, for sin frihed – og hun vil vise, at hun kan skabe sit eget liv. For sig selv.

Phyllida Lloyd har instrueret med Clare Dunne som Sandra og Harriet Walter som Peggy O’Toole.

Annonce

Skuespillerbesøg.

Søndag den 29. november får Scala besøg af skuespillerne fra "Julemandens datter 2", Ella Testa Kusk, som spiller Lucia, samt Bertil Smith, der spiller Lucias bedste ven Oscar - de skriver autografer på fine miniplakater efter forestillingen kl. 16.50.

De to børneskuespillere fra "Julemandens datter 2", Ella Testa Kusk og Bertil Smith, besøger den 29. november Scala, hvor de skriver autografer efter forestillingen kl. 16.50. Foto: Scanbox

Filmen handler om Lucia bor i Grønland med sin far Julemanden og sin mor Claudia. Lucia er den første pige nogensinde på Den Internationale Julemandsskole. Midt i de travle juleforberedelser bliver Kong Vinters magiske krystal, der giver kræfter til alle julemænd, stjålet, og nu er selve julen i fare for alle verdens børn.

Lucias bedste ven, Oscar, kommer under mistanke for tyveriet og Lucia er den eneste, der tror på hans uskyld. Men da de leder efter den rigtige tyv, kommer Lucia og Oscar på sporet af et hemmeligt broderskab, der ønsker at slukke julens glød for evigt.

Nu er det op til de to bedste venner at finde krystallen og sikre, at det alligevel bliver jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

10 år med rock'n'roll

Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Annonce