Annonce
Ugeavisen Svendborg

Et aktivt butiksliv holder huspriserne oppe

Hvis du bor i en by med et aktivt og levende butiksliv, er der større chance for, at prisen på dit hus holdes oppe. Arkivfoto
Der er rigtig god økonomi i at støtte den lokale forretningsdrivende. Det holder et område attraktivt.

Svendborg: Der er rigtig mange gode grunde til at holde det gamle ord med at ”handle lokalt og tænke globalt” for øje. Dels er der mange fordele ved at kunne besøge den fysiske butik i nærområdet – service, udvalg og nærheden til at bytte og reklamere, eksempelvis.

Og dels er det godt for dig selv og dine naboer. Butikker og mulighed for handel er nemlig med til at gøre et område attraktivt, ikke mindst for potentielle tilflyttere.

Samtidig betyder opbakningen til den lokale handel, at der er børn af de handlende, som kan gå til spejder og fodbold med dine børn og børnebørn, og at man har et lokalt handelsliv, som er med til at holde gang i skoler, sponsere foreningslivet, tiltrække turister og meget andet.

Annonce

Det, der er sparet, er ofte spildt

I den modsatte ende af skalaen kan man med nogen ret anvende et andet gammelt mundheld i justeret form og påstå, at ”det, der er sparet, er ofte spildt”.

Da Center for Fysisk Planlægning ved Aalborg Universitet analyserede de senere års koncentration af butikslivet, nåede man frem til, at ejendomspriserne falder mellem fem og ti procent, når den sidste butik lukker.

Til DR konkluderede lektor Jørgen Møller, der står bag analysen: ”Det, folk har sparet ved at handle et andet sted, sætter de faktisk til på værditab i huset”.

Det stemmer meget godt overens med en undersøgelse, som Dansk Ejendomsmæglerforening gennemførte for De Samvirkende Købmænd. I den svarede 9 ud af 10 mæglere, at det har stor betydning for huspriserne, når butikker eller skoler lukker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Viser på vandet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tid til take-away teater

Ugeavisen Svendborg

Åben have på bakketoppen

Ugeavisen Svendborg

Råt og poetisk

Annonce