Annonce
Ugeavisen Svendborg

Et sødt og travlt liv under coronakrisen

Susanne Madsen tjekker og prøvesmager en ny portion af dragé med fyld af lakrids og karamel - og overtrukket med hvid chokolade med hindbærsmag. Foto: Michael Thorbjørnsen
Den lille slikfabrik, Det Søde Liv ved Ollerup, oplevede stor fremgang under coronakrisen, for pludselig skulle børnefamilier i hele landet i gang med at producere hjemmelavet slik.
Annonce

Ollerup: Da Danmark i marts lukkede ned og børn samt forældre i stort tal blev sendt hjen fra skoler og arbejde, kom der pludselig bud efter kreative aktiviteter, der kunne være med til at beskæftige de yngste.

Her rettede mange børnefamilier blikket mod den lille slikfabrik, Det Søde Liv, der har hjemme på Sømarksvej 30 ved Ollerup. På adressen producerer og sælger indehaver, Susanne Madsen, ikke blot slik i forskellige varianter, men hun tilbyder også kurser i slikproduktion og sender kit/startsæt til interesserede, der vil lave gør-det-selv-slik til eget husbehov.

- Du kan få både produkter samt gennemprøvede og let forståelige opskrifter til bolcher, vingummi, lakrids, flødekarameller, chokolade, skumfidusser, flødeboller og meget mere, fortæller Susanne Madsen.

Hun forventede et roligt forår, da Covid-19 holdt sit indtog, men hun tog fejl.

- Jeg havde da lavet noget annoncering på de sociale medier og nogle søgeoptimeringer, men regnede bestemt ikke, at efterspørgslen skulle blive så stor, som den blev.

- I de første otte uger af coronakrisen steg min omsætning med 100 procent, og jeg måtte næsten i døgndrift pakke nye kit for at følge med efterspørgslen, fortæller Susanne Madsen, 64 år.

Af samme grund har hun ikke søgt om hjælp fra diverse hjælpepakke, da hun har haft åbent under hele coronaforløbet og ikke har oplevet nedgang i sin samlede omsætning.

- Jeg har altid klaret mig selv og har stort set aldrig fået hjælp fra det offentlige, så den vej fortsætter jeg, siger Susanne Madsen.

Annonce

Det startede med lakrids

Susanne Madsen arbejder mellem 10-12 timer hver dag, hvor hun er beskæftiget med et væld af forskellige opgaver. I butikkens lille køkken laver hun alt fra karameller til ølsennep, som bliver solgt i butikken og hos forhandlere i hele Danmark.

Det søde liv, susanne madsen, ollerup

Talentet for de hjemmelavede specialiteter har hun oparbejdet gennem mange år.

- Det er selvlært. Jeg har altid haft interesse for gode råvarer og mad, fortæller Susanne Madsen, mens hun tjekker og prøvesmager en ny portion af dragé med fyld af lakrids og karamel - og overtrukket med hvid chokolade med hindbærsmag.

Susanne Madsen og hendes mand, John, 77 år,  flyttede fra Skagen til Svendborg i 1991 på grund af hans arbejde på byggeriet af Storebæltsforbindelsen, Øresundsbroen samt metroen i København. Hun,  der er kontoruddannet, købte en stofbutik i Møllergade i Svendborg, men ideen om slikproduktion fik næring, da hun under et besøg på Sjælland købte lakrids i en lille bøtte. Prisen var 60 kroner.

- Jeg tænkte, at det godt nok var lidt dyrt. Derfor googlede jeg ordene hjemmelavet lakrids, da jeg kom hjem. Frem på skærmen kom butikken Det Søde Liv, som også dengang var en webbutik.

Hun kontaktede  de daværende ejere af Det Søde Liv, som faktisk stod og gerne ville sælge virksomheden.

- Jeg  købte virksomheden i 2009, og året efter begyndte jeg produktionen, fortæller Susanne Madsen.

Annonce

Fløde fra brugsen

- Alle varer er naturlige eller naturidentiske, nogle er økologiske, siger Susanne Madsen og fortsætter:

Det søde liv, susanne madsen, ollerup

- Ved at fremstille sit eget slik, undgår man konserveringsmidler og kunstige farvestoffer, som mange børn er allergiske overfor. Også mennesker med sukkersyge kan lave deres eget sukkerfri slik, nemlig med maltitol, som er et naturligt sødestof, uden sukkeret skadelige virkning, siger Susanne Madsen, som understreger  sine produkteres gode kvaliteter ved at fremhæve, at hendes karameller selvfølgelig er lavet på blandt andet piskefløde købt i den lokale brugs i Ollerup.

- Supermarkedernes billige karameller er ofte lavet af praffin eller på andet billigt fedtstof, men karameller - og andent slik - smager altså bare bedst, når det laves med de bedste råvarer, påpeger Susanne Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce