Annonce
Ugeavisen Svendborg

Et skridt tættere på stort skovområde ved Svendborg

Her er de områder, hvor der skal være nye skovområder.
Det forventes, at der vil deltage omkring 25 lodsejere i jordfordelingen, og at der samlet kan omfordeles cirka 675 hektar.

Svendborg: Et nyt skovområde ved Svendborg er nu et skridt tættere på at blive til virkelighed, da Landbrugsstyrelsen har givet projektet endelig samtykke til en multifunktionel jordfordeling.

Det betyder, at styrelsens jordfordelingsplanlæggere kan starte op på jordfordelingen, der skal tilvejebringe arealer til skovrejsningen, oplyses det i en pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsens samtykke sker på baggrund af en forundersøgelse, hvor man har talt med lodsejere for at undersøge projektets gennemførlighed. Målet er gennem frivillige aftaler at skabe et nyt skovområde og tilbyde landmændene andre landbrugsarealer, der ligger tæt på gården, og som er passende for den enkelte lodsejers bedrift.

Annonce

Det forventes i følge pressemeddelsen, at der vil deltage omkring 25 lodsejere i jordfordelingen, og at der samlet kan omfordeles cirka 675 hektar. En del af dette areal ligger udenfor skovrejsningsområdet og omfordeles for at give landmændene en bedre sammenhæng med deres øvrige arealer.

Forhandling med lodsejere

Landbrugsstyrelsen har tidligere givet et betinget samtykke til projektet, der var betinget af den nu gennemførte forundersøgelse.


Formålet med skovrejsningen er at etablere en grundvandsbeskyttende fredskov, som sikrer rent drikkevand til en stor del af Svendborgs borgere og gavner natur og biodiversitet, samtidig med at der etableres en offentlig, bynær, rekreativ skov.

Fra artiklen


- Med det endelige samtykke kan vores jordfordelingsplanlæggere nu gå i gang med forhandlingerne med lodsejerne, så vi kan hjælpe med at muliggøre etableringen af en ny bynær skov. Multifunktionel jordfordeling er en helt fantastisk løsning til det her projekt, da det blandt andet både gavner drikkevandet, naturen, lodsejere og friluftsfolket, siger Frank Josephsen Kargo, enhedschef i Landbrugsstyrelsen.

Det er Naturstyrelsen, der står for projektet i samarbejde med Svendborg Kommune og Svendborg Vand A/S. Formålet med skovrejsningen er at etablere en grundvandsbeskyttende fredskov, som sikrer rent drikkevand til en stor del af Svendborgs borgere og gavner natur og biodiversitet, samtidig med at der etableres en offentlig, bynær, rekreativ skov.

- Der er flere i området, der er bekymrede for skygge fra en ny skov eller tab af udsigt. Vi vil derfor skrive ud til naboer og lodsejere og tilbyde møder, hvor vi kan drøfte de spørgsmål og bekymringer man kan have i forhold til måske at få en skov som nabo, og give eksempler på, hvordan vi i andre nyere skovrejsningsprojekter har arbejdet med skovens afgrænsning til landsbyer og enkeltliggende huse, siger skovrider i Naturstyrelsen, Jakob Harrekilde Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce