Annonce
Ugeavisen Svendborg

Et tempofyldt rekordår lakker mod enden

Endnu et rekordår på boligmarkedet lakker mod enden. Boligpriserne i Danmark er i 2021 i gennemsnit steget med 11,5 pct. for villaer, 11,4 pct. for ejerlejligheder og hele 15,1 pct. for fritidsboliger. Pr-foto
2021 blev endnu et tempofyldt år på boligmarkedet, hvor den magiske rekord på 100.000 bolighandler igen er nået. På tærsklen til 2022 ser vi ind i et boligmarked, hvor udbuddet fortsat er historisk lavt, og hvor boligpriserne har fundet et nyt stade efter markante prishop i coronaårene.

Svendborg: Ligesom 2020 kom også 2021 til at stå i coronaens og boligmarkedets tegn.

Og selvom udviklingen på det danske boligmarked siden sensommeren i år har været lidt roligere end samme periode sidste år, vil 2021 stadig stå tilbage som et tempofyldt rekordår, hvor især et rekordhøjt handelsniveau i første halvår bringer 2021 ind i boligmarkedets hall of fame.

- Når vi ser tilbage på 2021, vil udviklingen på boligmarkedet stå som et kapitel for sig. Mens en del brancher i 2020 men også ind i 2021 har haft det svært på grund af coronarestriktioner og samfundsnedlukninger, har boligmarkedet modsat haft nogle af sine bedste år nogensinde, siger adm. direktør i Nybolig, Peter J. Mattsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Mens der i 2020 blev gennemført 106.212 bolighandler, er der til og med uge 50 i 2021 totalt gennemført 110.331 bolighandler i Danmark, hvilket er ny rekord. Det viser en dugfrisk opgørelse fra Boligsiden over det samlede antal boligsalg fordelt på alle boligtyper.

Gunstigt marked for boligsælgere i 2022

Selvom vi siden sensommeren har set en stabilisering af boligpriserne, kan boligejere for året 2021 notere sig pæne prisstigninger. Samtidig betyder det fortsat lave boligudbud, at kommende boligsælgere - også ved indgangen til det nye år - vil gå et gunstigt marked i møde, vurderer mæglerdirektøren.

- Med en fortsat god efterspørgsel i markedet og et relativt begrænset udvalg på mæglernes hylder forventer vi, at boligpriserne kan stige og salgstiderne falde yderligere i 2022, om end det nok vil foregå i et mere roligt tempo, end vi har oplevet i år. Men der er ingen tvivl om, at der i 2022 vil være gunstige betingelser for landets boligsælgere, siger Peter J. Mattsen.

Ifølge Nybolig skyldes den store handelsaktivitet, vi nu har set i både 2020 og 2021, danskernes voksende opsparinger samt mere tid til at indfri boligdrømmene under coronapandemien, hvor tiden i hjemmet har motiveret flere danskere til ønsket om en ny bolig.

- Med en fortsat god efterspørgsel i markedet og et relativt begrænset udvalg på mæglernes hylder forventer vi, at boligpriserne kan stige og salgstiderne falde yderligere i 2022, om end det nok vil foregå i et mere roligt tempo, end vi har oplevet i år. Men der er ingen tvivl om, at der i 2022 vil være gunstige betingelser for landets boligsælgere, siger Peter J. Mattsen, adm. firektør i Nybolig. Pr-foto

- Coronapandemien har nu i to år begrænset vores rejse- og handlemuligheder. Det har medvirket til en polstring af danskernes opsparinger, og kombinerer vi det med et historisk lavt renteniveau, har danskerne klart fået bedre mulighed for at realisere deres boligdrømme og ændrede boligbehov, siger Peter J. Mattsen.

Det seneste år er kvadratmeterpriserne i Danmark for villaer og rækkehuse i gennemsnit steget med 11,5 pct, ejerlejligheder er steget med 11,4 pct. og fritidsboliger med hele 15,1 pct., viser tal fra Boligsiden.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Annonce