Annonce
Ugeavisen Svendborg

Få et forspring foran lus, snegle og orm

Mariehøns er nogle af de dyr, man gerne vil se i sin have. De holder bladlus nede. Foto: Haveselskabet Svendborg
Plantedoktoren Magnus Gammelgaard Nielsen holder foredrag i Egense Forsamlingshus og givet tips og tricks til, hvordan man holder planter og afgrøder sunde og fri for skadedyr.
Annonce

Egense: Foråret er godt på vej, og med det begynder plantesygdommene atter at florerere i haven, og skadedyrene kommer frem fra vinterhi. Overvintrede snegle vågner og er straks på jagt efter nye planter, sultne larver begynder at æde af planternes rødder, og bladlus flokkes hurtigt på de spæde topskud, hvor de suger plantens saft.

Hvis man har brugt tid og kræfter på at passe planterne i haven, er det frustrerende, hvis de ikke trives, men er angrebet af skadedyr eller sygdomme. Det kan være svært at vide, hvad det er, der ødelægger planten, og hvad man kan gøre for at stoppe det og undgå at møde det samme problem i fremtiden. Det kan man imidlertid blive klogere på, når ekspert i plantesygdomme og skadedyr Magnus Gammelgaard Nielsen holder foredrag i Haveselskabet Svendborg onsdag 19. februar i Egense Forsamlingshus.

Haveejere vil meget gerne være fri for dræbersnegle - men hvad kan man gøre? Foto: Haveselskabet Svendborg
Annonce

Vidende plantedoktor

Magnus Gammelgaard Nielsen står bag den omfattende hjemmeside www.plante-doktor.dk, hvor man kan finde årsager til og behandlinger på mistrivende planter, og han bliver ofte benyttet af Haveselskabet som ekspert i sygdomme og skadedyr.

Tidligere brugte man ofte at sprøjte sig ud af problemerne, men med tiden er man blevet klogere, og der er heldigvis mange andre måder at få mere kontrol over havens skadedyr og sygdomme.

Annonce

Naturlig bekæmpelse

Derudover kan man dyrke haven efter naturens egne metoder og bruge de muligheder, den tilbyde for naturlig regulering. Det kan være at tiltrække mariehøns og svirrefluer til haven, så de kan spise bladlus eller dyrke planter, der holder skadedyrene væk fra de planter, de normalt vil angribe.

Vil man med til foredraget, skal man tilmelde sig hos Haveselskabet Svendborg hurtigst muligt./exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce