Annonce
Ugeavisen Svendborg

Færre konkurser på Sydfyn: Fald på 6,8% i Svendborg

Martin Thorborg, iværksætter og adm. direktør i regnskabsprogrammet Dinero. Pressefoto
Trods coronapandemien har landets virksomheder klaret sig godt. En Analyse fra Dinero viser, at antallet er faldet med 6,8% færre konkurser i 2020.

Svendborg: Det er snart et år siden, at butikker, frisører, og mange andre erhvervsdrivende måtte lukke deres biks. De måtte vinke farvel til indkomsten, og man kunne frygte, at de aldrig ville åbne igen.

Det er dog ikke det billede, som Danmarks Statistik tegner. I langt de fleste af landets kommuner, blev det frygtede konkursboom til et konkursfald.

Det skete også her i Svendborg, hvor antallet af konkurser fra 2019 til 2020 er faldet med 6,8% procent. Det viser en analyse fra regnskabsprogrammet Dinero, der er imponeret over erhvervslivets bedrift.

-  Jeg tror, det skyldes en kombination af hjælpepakker, og at mange selvstændige har været dygtige til at omstille deres virksomhed til den nye virkelighed, siger Martin Thorborg, iværksætter og adm. direktør i regnskabsprogrammet Dinero i en pressemeddelelse.

Annonce

Tak til den lokale handel

Pandemien og det forsat lukkede erhvervsliv må vi leve med endnu. Opråbet fra Dinero lyder da også, at man ikke skal tro, at det er helt slut endnu.

Mange virksomheder har kæmpet for deres liv i den her tid, og den kamp kommer nok til at fortsætte endnu.

-  Mange virksomheder har klaret sig indtil nu, men de er stadig i store økonomiske vanskeligheder, og om lidt skal mange virksomheder betale en momsregning, som kan gøre ondt, siger Martin Thorborg og fortsætter:

-  Vil man hjælpe virksomhederne, så bør man overveje at foretage sine indkøb lokalt. Når virksomhederne åbner igen, så køb din shampoo hos frisøren, køb din vin hos vinmanden, køb dit oksekød hos slagteren, og kontakt din lokale håndværker, hvis du skal have fikset noget i hjemmet eller haven. Hvis man ønsker et stærkt lokalt erhvervsliv, så er man nødt til at lægge nogle penge der, siger Martin Thorborg.

Sådan er året gået for de sydfynske kommuner

Svendborg: -6,8 procent konkurser

Ærø: -25 procent konkurser

Langeland: - 30 procent konkurser

Faaborg-Midtfyn: -7,3 procent konkurser

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce