Annonce
Ugeavisen Svendborg

Første spadestik: Oure Kostgymnasium udvider med nyt spisehus

Rektor på Oure Kostgymnasium, Kenneth Vennerstrøm, tager første spadestik til det nye spisehus. Pr-foto
Der er vokseværk på Sydfyn, hvor eleverne strømmer til Oure Kostgymnasium. I sådan en grad, at der nu bygges et helt nyt spisehus på 1000 kvadratmeter til de knap 300 gymnasieelever.

Oure: Da Oure Kostgymnasium for 18 år siden slog dørene op, blev der budt velkommen til 60 elever. I flere år lå elevtallet stabilt på 50-60 elever pr. årgang, men har stille og roligt vokset sig større. De sidste fem år er der dog virkelig sket noget, og interessen for Oure Kostgymnasium er vokset kraftigt.

Flere unge mennesker har opdaget, at man på Oure kan blive student samtidig med, at man kan bruge et hav af timer på den sport eller performing art, man elsker. Den store elevtilgang betyder, at der nu er brug for et nyt spisehus, som der mandag blev taget første spadestik til.

Annonce

Mere end 100 nye elever ankommer til august

Efter sommerferien kan Oure Kostgymnasium for første gang byde velkommen til mere end 100 nye elever i 1.G, hvilket betyder, at det samlede elevtal nærmer sig de 300. Og det kræver sin plads, når man i forvejen er en del af et kostskolemiljø, der samlet har mere end 1000 elever.

- Vi er jo en del af en kæmpe skole, der også rummer efterskole og højskole. Vi har derfor allerede to store spisehuse, og det har i mange år ikke været et problem at finde plads til vores elever.

Rektor på Oure Kostgymnasium, Kenneth Vennerstrøm, fortæller i en pressemeddelelse om baggrunden for den nye udvidelse:

- Men vi har de senere år oplevet en støt stigende interesse for vores kostgymnasium, og nu kan vi snart byde velkommen til den største årgang nogensinde. Vi er derfor rigtig glade for, at vi i dag kan tage første spadestik til gymnasiets eget spisehus, hvor vi på 1000 nye kvadratmeter kan få plads til alle vores elever i 1., 2., og 3.G, fortæller rektoren, der selv havde æren af at tage det første spadestik.

Annonce

Et ukendt koncept for mange

De fleste danskere kender en eller flere, der har gået på efterskole. Mange har også en bekendt, der har gået på højskole. Men muligheden for at tage sin studentereksamen i et kostskolemiljø, som man kender det fra efterskole og højskole, er for mange danskere ukendt.

Noget tyder dog på, at flere og flere får kendskab til konceptet. Det glæder Kenneth Vennerstrøm, som kan se, at kostskoleformen kan bidrage med meget til de unges udvikling:

- Unge mennesker har tusind ting, de skal nå i hverdagen. På Oure kan deres sociale liv, skolegang og interesse for sport eller kunst gå op i en højere enhed. Alt er samlet på ét sted, og alle har forståelse for det, de brænder for. Samtidig har det stor værdi, at de unge lærer hinanden at kende på mange arenaer.


Unge mennesker har tusind ting, de skal nå i hverdagen. På Oure kan deres sociale liv, skolegang og interesse for sport eller kunst gå op i en højere enhed. Alt er samlet på ét sted, og alle har forståelse for det, de brænder for.

Kenneth Vennerstrøm, rektor


- Det giver dem en mere nuanceret opfattelse af hinanden – og derigennem også af, hvem de selv er – når de oplever hinanden som mere end blot klassekammerater eller træningsmakkere, fortæller gymnasierektoren.

Det nye spisehus står, efter planen, klar i starten af det nye skoleår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tidsrejsende tour de force: På en enkelt dag viser Svendborg Museum gymnasieelever vej gennem 800 års lokalhistorie

Annonce