Annonce
Ugeavisen Svendborg

Familie i krise: Ragnhild finder en vej for børnene

Ragnhild Andersen vil med sin nye konsulentvirksomhed bygge bro ved ueninghed i familier omkring børn, når de føler sig i klemme i det offentlige sociale eller retslige system. Foto: Michael Thorbjørnsen
Ragnhild Andersen har som pædagogisk konsulent etableret virksomheden Samvej.dk, som skal vejlede forældre, på vegne af deres børn, gennem udfordringer og konflikter i det offentlige system.
Annonce

Svendborg: - Min drivkraft er retfærdighed og retten til det gode liv. Jeg er optaget af den gode barndom, og at børn fortjener at opnå deres fulde udviklingspotentiale.

Siger og mener Ragnhild Andersen, 42 år og bosat i Ulbølle, der står bag firmaet Samvej.dk, hvor hun som pædagogisk konsulent tilbyder rådgivning og vejledning indenfor blandt andet samværssager, bopælssager samt verserende kommunale sager.

- Jeg har etableret Samvej.dk for at vejlede de, der i forhold til deres børn føler sig fastklemte, magtesløse eller rådvilde i det sociale eller retslige system, siger Ragnhild Andersen, der er pædagog og cand.pæd. - og selv mor til to børn.

Annonce

Børn kommer i klemme

Når et ægteskab eller samliv ophører, kan mødre eller fædre få aktive sager i for eksempel Familieretshuset, Familieretten, kommunens familieafdeling eller lignende.

- Det kan være konfliktfyldt, og mange børn kommer i klemme. Jeg oplever en enorm efterspørgsel fra forældre, der har brug for et sted at gå hen. Et sted, hvor der gives professionel, konstruktiv og effektiv vejledning uden at føle sig eksponeret eller udstillet, forklarer Ragnhild Andersen i en pressemeddelelse.


Jeg har etableret Samvej.dk for at vejlede de, der i forhold til deres børn føler sig fastklemte, magtesløse eller rådvilde i det sociale eller retslige system.

Ragnhild Andersen


Når det handler om, at ens liv pludselig skal belyses eller vurderes af andre, oplever mange det som en enorm forstyrrelse i ens integritet.

- Afmagt, skam, utryghed, vrede og forurettethed er normale oplevelser og følelser for mange forældre og børn i sådan en situation. Jeg vejleder altid etisk og sagligt, hvor det centrale er at sigte hen imod barnets trivsel og at opnå de rette rammer og forudsætninger for dette.

Annonce

Helhedsorienteret indsats

Ragnhild Andersen mener, at man med den rette indsats, i trygge rammer, kan opnå bedre livschancer for børnene.

- Jeg møder mine klienter fordomsfrit og anerkendende, og jeg guider dem ud fra, hvad der er problemet, og hvad der er af behov er. Jeg oplyser altid om rettigheder og muligheder, og hvad der gavner klienten og barnet ud fra en helhedsorienteret pædagogisk viden. Mine klienter er hovedaktører, og min vejledning er fortrolig, påpeger hun.

De fleste, som har sager i det offentlige system, har allerede andre fagprofessionelle inde over, blandt andet advokater, sagsbehandlere, skoler, børnesagkyndige, politi, krisecentre, pædagoger, læger mm..

- Jeg sammenfatter og repræsenterer mine klienter, så det væsentlige kommer frem, for eksemepel oplysninger til en advokat, der skal repræsentere min klient i den aktuelle situation.

Ragnhild Andersen udfærdiger herefter en historik, sammenfletter relevante bilag og dokumentation, så det bliver letanvendeligt og relevant for klienten, advokat eller anden aktør, der er involveret i sagen - og gerne hurtigst muligt til gavn for barnet.

- Dels kommer det rette pædagogiske aspekt med og dels mindskes de økonomiske udgifter frem til den forhåbentlige bedste afgørelse for barnet og familien.

- Det kan være en udfordring for mange at formulere sig skriftligt og vide, hvad der er relevant, samt jonglere med de terminologier og den retorik, der bliver anvendt i diverse instanser. Der er meget på spil, når det handler om vores børn. Mange sager om bopæl og samvær bliver afgjort på et skriftligt grundlag, når og hvis forældrene ikke kan nå til enighed, og her er der altså ofte og desværre brug for professionelle øjne på sagen, så alt bliver belyst rigtigt, siger Ragnhild Andersen

- Mit afsæt er analytisk og professionelt og hos Samvej.dk møder man ærlig og autentisk vejledning, uden at risikere du og dine børn udsættes for yderligere unødig belastning.

Annonce

10 års erfaring

Ragnhild Andersen har sit akademiske afsæt fra Århus Universitet med speciale i familievejledning.

- Med mine 10 års professionelle arbejdserfaring indenfor behandlingsområdet - og senest indenfor socialområdet, har jeg kontinuerligt sørget for at tilegne mig relevant og opdateret viden.

- Min brede pædagogiske uddannelse og erfaring sigter derfor også mod at effektivisere sociale ydelser og indsatser - og byde nye initiativer velkommen til gavn for mennesket og samfundet. Det er blandt andet derfor, jeg blevet inspireret til Samvej.dk.

Indtil videre benytter Ragnhild Andersen mødelokaler, så vejledningen foregår i et fortroligt og neutralt rum, men der kan også aftales møder i privat regi.

- Jeg tilbyder også virtuelle møder og tilpasser vejledningsformen ud fra det behov den enkelte har. Herefter går vi i samarbejde og har både personlige møder samt skriftlige og telefoniske korrespondancer, siger Ragnhild Andersen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce