Annonce
Ugeavisen Svendborg

Fart og sjov i 21 år: Bremserne sat i for gokartbanen

Her lå engang en gokartbane, nu står det 1900 kvadratmeter store lokale ved Bowl'n Fun tomt og klar til udlejning. Foto: Michael Thorbjørnsen
Bowl'n Fun har lukket sin gokartbane i Svendborg - nu udlejes det 1900 kvadratmeter store lokale.

Svendborg: Siden 1999 har tusindvis af svendborgensere møvet sig ned og sat sig bag rettet i en af de små gokarts - og med foden på speederen drønet rundt på gokartbanen The Track i den 1900 kvadratmeter store hal, som er en del af Bowl'n Fun på Nyborgvej.

Det er der nu sat en bremser for.

Gokartbanen er nu revet ned, de små biler er solgt til anden side og netop nu er håndværkere ved at gøre det store lokale klar til udlejning for interesserede, der kan se en god forretning i at åbne butik eller andet på adressen.

Annonce

- Gokartbanen har de seneste par år ikke bidraget positivt til centrets drift, hvorfor vi har valgt at afvikle den, forklarer Steffen Larsen, indehaver af Bowl'n Fun, som i dag består af 17 centre i hele landet.

- Vi må konstatere, at gokartbanen var en stor succes i sine første leveår, men vi må også erkende, at verden forandrer sig. I dag er der åbnet gokartbaner ved København og Aarhus på henholdsvis 10.000 og 5000 kvadratmeter, og her kunne Svendborg ikke være med. Tiden var kørt fra den forholdsvis lille bane, så nu prøver vi at udleje lokalet i stedet, siger Steffen Larsen.

Lokalet er allerede udbudt til leje, men dets fremtid er ikke kendt endnu.

- Der har været flere henvendelser på lokalet, men det rigtige match er endnu ikke fundet. VI er dog fortrøstningsfulde, da området jo over de næste par år gennemgår en kæmpe transformation med det nye SIMAC i spidsen og med mange spændende planer fra kommunens side.

- Lokalet ligger ved en af de mest befærdede rundkørsler i hele Svendborg, så det er et meget centralt og attraktivt sted at have en forretning, så jeg tror på, at vi, når hele coronakrisen er overstået, hurtigt får det udlejet, siger Steffen Larsen, som tilføjer, at der også er mulighed for at opdele lokalet i 2-3 mindre lokaler.

Stor satsning i Aalborg

Da Bowl'n Fun med sin gokartbane i 1999 åbnede i Svendborg var det Danmarks første egentlige family entertainment center, som man i dag kalder de store centre, hvor man på tværs af generationer kan hygge sig, spille, lege og spise.

Det var samtidig ægteparret, iværksætterne og entreprenørerne, Lene Høj Larsen og Steffen Larsens, første store satsning efter købet af den gamle Kelloggs-fabrik i Svendborg med dertilhørende tusindvis af kvadratmeter. Siden er det gået stærkt for parret.

Det er nu slut med at køre gokart i Svendborg. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Bowl'n Fun består i dag af 17 centre i Jylland og på Fyn samt et på Sjælland, og konceren har i dag og normalt 850 ansatte, heraf er de cirka 500 dog unge løsarbejdere, som hjælper til i højsæsonen, som er fra oktober til april.

300 er fastansat og heraf arbejder 50 personer i kædens hovedkvarter på Østre Havnevej, hvor også Lene Høj Larsen og Steffen Larsen har deres daglige gang.

- Vi har de seneste år ændret vores koncept fra at være et traditionelt bowlingcenter til at blive et stort oplevelsescenter for hele familien, forklarer Steffen Larsen og syn for sagn fik man, da kædens og parrets hidtil største satsning åbnede i Aalborg for et lille år siden.

Her blev der budt indenfor i et 14.000 kvadratmeter stort family entertainment center med masser af oplevelser for både børn og voksne: Stor trampolinpark, bowling, legeland, laserbane, to spisesteder, escape rooms, break-in rooms og meget andet.

- De første uger stod folk i køer på flere hundrede meter for at komme ind, og vi måtte hurtigt øge antallet af ansatte fra 100 til 150 for at kunne følge med i den fuldstændig vanvittige efterspørgsel og interesse fra nordjyderne.

Annonce

Velpolstret virksomhed

- Men så kom coronaen, sukker Steffen Larsen.

Mette Frederiksens nedlukning i marts betød selvfølgelig, at alle Bowl'n Fun-centre måtte indstille sine aktiviteter, og centrene var blandt de sidste, der fik lov til at genåbne - hvorefter en ny nedlukning hurtigt fulgte efter.


Vi har de seneste år ændret vores koncept fra at være et traditionelt bowlingcenter til at blive et stort oplevelsescenter for hele familien.

Steffen Larsen


- Vi har mistet hele vores højsæson, så det har da påvirket kæden og regnskaberne, hvor vores indekstal ikke har været behagelig læsning. Heldigvis har vi en velpolstret virksomhed og med hjælp også fra hjælpepakkerne, så klarer vi skærene, siger Steffen Larsen, som også ser noget positivt ved coronakrisen.

- Vi har haft mulighed for at gå hele vores virksomhed igennem og har trimmet den rent personalemæssigt, ligesom vi nu har haft tid til på de mere tekniske områder at optimere vores centre og bowlingbaner, så de står helt klar, når vi igen får lov til at mødes til spil og leg.'

- Desuden har jeg været ude og se på nye tiltag til vores centre, og her er der også nyt på vej til Svendborg, men mere herom senere, når vi kan se, at en genåbning nærmer sig, siger Steffen Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce