Annonce
Ugeavisen Svendborg

Farvel til farverig købmand - goddag til ny Petersen

Jens Leermann (tv) går efter 48 år i butik, de seneste syv år som købmand i Spar på Wandallsvej, nu på efterløn. Lennart Brandt Petersen, søn af indehaver Arne Petersen, overtager fra den 1. august det daglige ansvar. Foto: Michael Thorbjørnsen
Jens Leermann slutter som købmand i Spar i Wandallscentret, hvor Lennart Brandt Petersen, søn af indehaver Arne Petersen, står klar til at overtage det daglige ansvar.

Svendborg: En af byens mere farverige og succesfulde købmænd, Jens Leermann, som i syv år har haft det daglige ansvar for Spar i Wandallscentret, overlader efter 48 år i branchen nu tøjlerne til yngre kræfter.

Jens Leermann begyndte som 15-årig sin karriere som flaskedreng i Brugsen i Albanigade i Odense, og bortset fra ni måneder i livgarden har han altid arbejdet i butik.

- Helt fra starten har jeg elsket mit job og især den daglige snak med kunderne. Jeg er af natur et nysgerrigt menneske, som gerne lytter og lærer af andre, så det med at tale med og give sig tid til kunderne har altid ligget mig naturligt, siger Jens Leermann, som også tog vise ord fra sin første læremester med sig:

Annonce

- Salg er sølv, service er guld, påpegede han, og de ord har altid fulgt mig, for når man giver en god service og oprigtigt interesserer sig for kunderne, så skal de nok blive ved med at komme tilbage til din butik, forklarer købmanden.

Samme indstilling til købmandskab har Arne Petersen, der ejer butikken og derfor ansatte Jens Leermann som daglig leder den 1. december 2014.

- Jens har i den grad levet op til mine forventninger. Med ham ved roret har butikken hvert år slået nye omsætningsrekorder, hvilket har gjort det muligt et par gange på de syv år at udvide til vores nu 800 kvadratmeter og at modernisere butikken med blandt andet en større afdeling med frugt, grønt og blomster samt en convenience-afdeling med et større udvalg af færdiglavet mad.

- Vores teamwork har gennem årene været upåklageligt, så det er med vemod, at jeg og kunderne nu skal sige farvel til Jens, siger Arne Petersen.

Sport og sjove videoer

Jens Leermann er blandt andet blevet kendt for en lang række skæve og sjove videoer på Facebook, hvor han selv, ofte udklædt og med en yngre kollega som medspiller, på utraditionel vis fortæller om ugens gode tilbud. Desuden har han altid pyntet stort set hele forretningen op, når der er slutrunder i fodbold og håndbold samt Tour de France.

Selvom Lennart Brandt Petersen officielt overtager jobbet den 1. august er han allerede begyndt at sætte varer på hylder og i kølediske. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Jeg er vild med sport, så den får hele armen ved de store begivenheder med udstillinger, flag og ikke mindst originale sportstrøjer, som hænges op i forretningen.

- Arne og jeg deler passionen for sport, og vi har begge samlet på originale sportstrøjer i en årrække, fortæller Jens Leermann.

Derfor kunne man i forretningen under både EM i fodbold og Tour de France se blandt andet Christian Eriksens landsholdstrøje og en Bjarne Riis-trøje, begge med autografer.

- De fleste af vores kunder går jo også op i sport, og derfor giver udstillingen altid anledning til en snak, hvilket også er meningen med det hele, for det at drive butik handler jo også om at give kunderne oplevelser, forklarer købmanden.


Jens har i den grad levet op til mine forventninger. Med ham ved roret har butikken hvert år slået nye omsætningsrekorder, hvilket har gjort det muligt et par gange på de syv år at udvide til vores nu 800 kvadratmeter og at modernisere butikken.

Arne Petersen, købmand


Den 63-årige købmand skal nu nyde sin efterløn i Svendborg, hvor han flyttede til fra Kværndrup for et par år siden.

- Svendborg er en herlig by med et rigt kulturliv, jeg sætter stor pris, og som jeg og min hustru fremover kommer til at bruge meget mere. Dog kan jeg mærke, at jeg stadig har mere i mig, så hvis der dukker et spændende job op på 20 timer, så vil jeg da ikke afvise, at jeg igen trækker i arbejdstøjet, siger Jens Leermann.

Annonce

Ny købmand - og snart far

En ny købmand i Spar-butikken skulle Arne Petersen ikke lede længe efter, for det bliver hans søn, Lennart Brandt Petersen, 26 år og bosat i Skårup. Lennart er oplært af både sin mor og far i Spar i Tved - og arbejdede herefter to år i Spar på Wandallsvej.

- Jeg fik dog lyst til at prøve noget andet, få ny erfaring og etablerede derfor eget vognmandsfirma, som blandt andet leverer varer til supermarkeder.

- Men jeg har altid vidst, at jeg en dag ville vende tilbage til butikslivet, så da min far tilbød mig stillingen, tøvede jeg ikke længe, for det er lidt af et drømmejob for mig, da jeg ligesom Jens og min far sætter stor pris på kundekontakten, og fordi jeg gerne vil stå i spidsen for en virksomhed med gode og sunde værdier, siger Lennart Brandt Petersen.

Han er også selv glad for sport og lover at fortsætte traditionen ved de store begivenheder.

- Jeg kommer ikke med store planer, for Jens og min far har jo skabt en butik, der kører fantastisk, så det er der slet ikke behov for, men små og løbende justeringer skal der jo altid til, siger Lennart Brandt Petersen.

Han kan altså nu skrive "købmand" på sit visitkort, men en ny titel, "far",  venter om et par måneder. Lennart Brandt Petersen og hans kæreste, som arbejder i butik i Odense, venter nemlig deres første barn, en dreng, til september.

Jens Leermann har sin sidste arbejdsdag lørdag den 31. juli, hvor Spar i øvrigt har sin årlige markedsdag.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

SIMAC slår rekord: Martime aspiranter flokkes til Svendborg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tapas, tango og fortælling: Broholm forvandles til Buenos Aires

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ung frisør i ny rolle

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Film om Blixen efter Afrika - historien om en mester og hendes lærling

Ugeavisen Svendborg

Inkluderende fællesskab i varme skær af byens lygtepæle

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Jeg falder for spændende mænd - men det ender med psykisk og fysisk vold

Ugeavisen Svendborg

Musikskole står klar til ny sæson: Peder Most Garden opruster med tre nye undervisere

Ugeavisen Svendborg

Hesselager sportsuge klar med program

Ugeavisen Svendborg

Fællesklang: Væk byen til live med sang

Ugeavisen Svendborg

Havnens frie fugle: Udstilling går bag om drømme i et råt miljø

Ugeavisen Svendborg

300 hektar skov skal øge biodiversiteten i Svendborg Kommune

Ugeavisen Svendborg

Verdensmål lokalt og globalt

Ugeavisen Svendborg

Indvielse af ny skolebygning

Ugeavisen Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Tillykke med de to år

Ugeavisen Svendborg

Bjæf og knurren i hundeforening: Instruktører kapper hundesnoren og danner ny forening

Ugeavisen Svendborg

Brætspilscafé på biblioteket

Ugeavisen Svendborg

Familie realiserer drøm om egen café

Ugeavisen Svendborg

Klokkemusik over byen

Ugeavisen Svendborg

Se videoen af måske kommende hotdogkonge: Robert slugte 15 hottere på 15 minutter

Ugeavisen Svendborg

Bank støtter opera

Ugeavisen Svendborg

Nominer en du kender for medmenneskelighed: Home Svendborg uddeler 50.000 kroner

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Mad med mening smager bedst

Annonce