Annonce
Ugeavisen Svendborg

FGU motionerer gennem corona-nedlukning

FGU-underviser Christian Goldbeck samt eleverne Thea Marie Holm, Nicolaj O. Madsen og Ane Marie H.V. Hampenberg motionerer hver eneste dag - hver for sig - som et led i motionskonkurrencen under corona-nedlukningen på FGU Syd- og Midtfyns tre skoler i Svendborg, Ringe og Faaborg. Pr-foto
En motionskonkurrence blandt elever og ansatte på FGU Syd- og Midtfyns tre skoler har sat turbo på fysisk bevægelse under corona-nedlukningen. Foreløbig er 6924 kilometer tilbagelagt, og motionen hjælper på både humør, motivation og fællesskab.

Sydfyn: Hvordan holder man gejsten, motivationen og humøret oppe, når man som elev på FGU Syd- og Midtfyn er coronanedlukket ligesom resten af det danske samfund? Og hvordan sikrer man et fortsat fællesskab blandt eleverne, når de nu er fysisk adskilt og får onlineundervisning hjemmefra?

På FGU Syd- og Midtfyn er svaret på de to spørgsmål: Man søsætter en motionskonkurrence blandt alle elever og ansatte på de forskellige linjer på FGU Syd- og Midtfyns tre skoler i Svendborg, Ringe og Faaborg.

En konkurrence, hvor al motion uden brug af motor, tælles med. Enten via antal tilbagelagte kilometer fra for eksempel gang, løb eller cykling eller via forbrugte kalorier via sjipning, boksning, workout eller anden motion. Det hele opgøres i App’en ”MapMyRun”, hvor alle tilmeldte ifølge en pressemeddelelse kan følge de enkelte deltageres stilling, og hvor der laves en ugentlig opgørelse over status på linjerne.

- Her på FGU Syd- og Midtfyn handler en meget stor del af vores arbejde om læring i et fællesskab og læring, hvor du også aktiverer kroppen, men med en coronanedlukning og overgang til online undervisning fjerner du både alt det sociale og alt det fysiske. Så motionskonkurrencen handler om at få vores elever til fortsat at være fysisk aktive og bibeholde det sociale ved, at linjerne konkurrerer mod hinanden, fortæller Christian Goldbeck, underviser på skolen i Svendborg - og idemanden bag konkurrencen.

Annonce

Fastholder elever

Konkurrencen gik i gang den 14. januar og fortsætter frem til den 4. marts - uanfægtet om eleverne vender retur til skolen inden da. Deltagelse er frivillig, men foreløbig er 160 elever og ansatte med i konkurrencen, og stadigt flere kommer til.

Alle elevers motionspoint registreres under den linje, de går på. Lærernes point deles ud over de linjer og hold, de underviser på. For administration og ledelse deles point ud efter arbejdsplads - og for den øverste ledelse ud over samtlige hold. Lige nu fører ”Mad & Ernæring Svendborg” skarpt fulgt af ”Bolig & Træ Ringe” og ”Basis Faaborg”.

- Vi er nået gennem uge tre nu, og foreløbig er der tilbagelagt 6924 kilometer, og der er ingen tvivl om, at konkurrencen giver noget både på det sociale, det mentale og det fysiske velbefindende. Samtidig er konkurrencen med til at fastholde elever, fordi motionen og det sociale i konkurrencen kan være med til, at de undgår at blive deprimerede, siger Christian Goldbeck.

Annonce

Motiverer til bevægelse

Thea Maria Holm, Nicolaj O. Madsen og Ane Marie H.V. Hampenberg er elever på henholdsvis Natur & Anlægspleje i Svendborg, Industri & Design i Svendborg og FGU Basis på skolen i Faaborg. De er alle med i motionskonkurrencen og er helt enige med Christian Goldbeck.

- Normalt, når jeg er i skole, er min primære opgave at passe heste, så jeg er rigtig meget udenfor, og den her konkurrence motiverer mig til bevægelse her under hjemsendelsen, fordi vi selvfølgelig skal slå de andre linjer. Samtidig tror jeg, konkurrencen hjælper til, at vi ikke er så døsige og umotiverede, når vi engang kommer retur til skolen igen, mener Thea Marie Holm.

Nicolaj O. Madsen ligger helt i top med foreløbig 258 tilbagelagte kilometer, og som udpræget konkurrencemenneske går han efter at vinde konkurrencen.


Vi er nået gennem uge tre nu, og foreløbig er der tilbagelagt 6924 kilometer, og der er ingen tvivl om, at konkurrencen giver noget både på det sociale, det mentale og det fysiske velbefindende. Samtidig er konkurrencen med til at fastholde elever, fordi motionen og det sociale i konkurrencen kan være med til, at de undgår at blive deprimerede.

Christian Goldbeck


- Det er sjovt og giver et boost med den her konkurrence. Nogle dage går jeg en lille tur på fem kilometer, andre dage har jeg gået op til 26 kilometer, og selvfølgelig vinder vi, for jeg bærer jo holdet, siger han drillende i pressemeddelelsen.

Når konkurrencen slutter den 4. marts, uddeles præmier til såvel alle deltagere som vinderen af konkurrencen. Præmierne er hemmelige, men indhentet fra forskellige virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce