Annonce
Ugeavisen Svendborg

Fik studenterbrødet galt i halsen: 45.000 kroner for studenterkørsel!!

Michael Thorbjørnsen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Jeg fik studenterbrødet galt i halsen hele to gange i den forgangne weekend, hvor mange af os var med til at fejre de nyudklækkede studenter.

Perfekt sommervejr dannede ellers en smuk ramme for en af vores smukkeste traditioner, når de lykkelige unge efter mange års skolegang og overstået eksamen i lastvogn tager på turné til lettede forældre, som venter spændt og velforberedt med frikadeller, pølsehorn, jordbær - og ikke mindst alkohol i rigelige mængder.

Jeg husker selv studenterkørslen som et af højdepunkterne i mit ungdomsliv: Mine klassekammerater og jeg havde selv, så vidt jeg husker, det er trods alt 35 år siden, samlet knap 2000 (sikkert sorte) kroner sammen til en lokal vognmad, som på den måde kunne tjene lidt ekstra penge, men han gjorde også nogle unge mennesker en tjeneste og dermed glade ved at hive en dags arbejde ud af kalenderen.

I dag vil man måske kalde vognmandens gerning for en slags samfundssind.

Mit første chok kom så fredag, da en kollega fortalte, at hans søns klasse havde betalt 28.000 kroner for studenterkørslen - det synes jeg godt nok lød som et stort beløb, men hør så her, hvad jeg erfarede lørdag: En gymnasieklasse nord for København havde betalt 45.000 kroner for 12 times kørsel.


Måske jeg er blevet sur og gammel: Men 45.000 kroner for 12 timers arbejde? Det hører da ingen steder hjemme, også selvom de firmaer, der har specialiseret sig i studenterkørsel kun har få dage om året at tjene sine penge i.

Fra kommentaren


Måske følger jeg slet ikke med tiden, og jeg ved, at der er et begreb, der hedder inflation. Jeg er også bekendt med, at der siden min ungdom fra myndighedernes side er kommet sikkerhedskrav til studenterkørslen, fordi nogle berusede studenter gennem årene er faldet ned fra en lastbil under kørslen, og at chaufførerne selvfølgelig skal have overenskomstmæssig løn - og ja, der skal betales skat af beløbet.

Måske jeg er blevet sur og gammel: Men 45.000 kroner for 12 timers arbejde? Det hører da ingen steder hjemme, også selvom de firmaer, der har specialiseret sig i studenterkørsel kun har få dage om året at tjene sine penge i.

Jeg fik også som et apropos oplyst, at studinen have brugt næsten 1500 kroner på en studenterhue, så her er prisen siden min studentertid næsten 7-dobblet.

De stadig lidt blåøjede studenter skal og vil gerne fejres med manér, men at omkostningerne i den grad er løbet løbsk, fordi nogle firmaer udnytte en kær tradition, vi alle holder så meget af, er uanstændigt.

Jeg vil have den lokale og billigere vognmand tilbage på vejene - og til studenterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce