Annonce
Ugeavisen Svendborg

Flere familier i Svendborg får bil nummer to

Der er flere forhold, som man skal huske at være opmærksom på, når man skal vælge lån til et bilkøb, for eksempel bør billånets løbetid ikke være længere end bilens levetid. Foto: FDM
Annonce

Hmm, regnvejr igen – gider man så hoppe på cyklen? Og hvornår er det nu, den næste bus eller det næste tog går, og skal man skifte undervejs? Pyt, vi tager bilen!

Selvom cykel og offentlig transport er de mest miljørigtige transportmidler, kan en bil lette hverdagen for langt de fleste familier, og det vælger flere og flere familier i Svendborg at prioritere i budgettet. Vi ser endda, at flere også anskaffer sig bil nummer to.

I dag har 68 procent af familierne i Svendborg Kommune bil, hvor det gjaldt 63 procent i 2010. Det betyder, at 1.921 flere familier i kommunen har fået bil de seneste ti år. I 2010 havde 12 procent af familierne i kommunen to biler, mens det i dag er 16 procent af familierne. Det viser beregninger fra Danske Bank på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Dermed har 5.070 ud af Svendborg Kommunes i alt 30.906 familier nu to biler, hvor det var 3.512 familier for ti år siden.

Anita Fald Hansen.

For mange familier hænger hverdagen bedre sammen, når de har en bil. Nogle gange betyder den geografiske afstand eller vejret, at cyklen eller den offentlige transport ikke er optimal, og så giver det en stor frihed og fleksibilitet at kunne tage bilen.

Har man først én bil, er der for flere familier ikke så langt til at anskaffe sig den næste, da det kan give endnu større fleksibilitet i hverdagen. Det store udvalg af små og billigere biler med en bedre brændstoføkonomi gør det i dag også lettere for flere at få plads i økonomien til en ekstra bil, og så er de oftest lidt mere miljøvenlige.

En del vælger med fordel at bruge friværdien i boligen til at finansiere bilkøbet, fordi renterne på realkreditlån fortsat er lave. Men flere finansierer også bilen med et banklån med fast rente. Økonomisk tryghed betyder nemlig meget for mange af vores kunder – også når de køber bil.

Der er flere forhold, som man skal huske at være opmærksom på, når man skal vælge lån til et bilkøb. For eksempel bør billånets løbetid ikke være længere end bilens levetid, da man ellers risikerer at stå tilbage med en del af lånet, når man ikke længere har bilen og formentlig skal erhverve sig en ny bil.


Det store udvalg af små og billigere biler med en bedre brændstoføkonomi gør det i dag også lettere for flere at få plads i økonomien til en ekstra bil, og så er de oftest lidt mere miljøvenlige.

Fra artiklen


Husk også at kigge på lånets ÅOP-tal, der viser lånets samlede omkostninger i procent af lånets størrelse. Tallet medregner både etableringsgebyrer og lånets renteomkostninger, og det er derfor en god indikator for, hvad lånet i sidste ende koster dig.

Er du i tvivl om, hvad der er den bedste løsning for dig, kan du altid spørge din rådgiver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce