Annonce
Ugeavisen Svendborg

Flere nye hjertestier på vej: Mountainbikere og Hjerteforeningen går sammen om nyt stisystem

Hjertestierne bliver vist med dette piktogram. Arkivfoto: Kim Rune
Hallindskoven og skovene omkring Christiansminde bliver udvidet med 20 kilometer nye hjertestier. Det er frivillige fra MTB-Sporbisser og Hjerteforeningen, som er gået sammen om at etablere stierne.

Svendborg: Så er det godt nyt til alle dem, der holder af en rask cykel- eller gåtur i skovene.

For i disse måneder dukker der helt nye motionsruter op i Hallindskoven og skovene omkring Christiansminde. Det drejer sig om tæt på 20 kilometer hjertestier i tre forskellige sværhedsgrader, skriver Geopark Det Sydfynske Øhav i en pressemeddelelse.

De nye ruter skal give borgere tydelige anvisninger til løbe- og vandreture i området, understøtte aktiviteter under landsstævnet og ikke mindst give oplevelseserhvervene i området nye tilbud til deres gæster.

Annonce

Det er frivillige fra Svendborg MTB-Sporbisser (som også har bygget og nu vedligeholder Svendborg MTBSpor) og Hjerteforeningen i Svendborg, som sammen etablerer de nye tilbud.

Geopark Det Sydfynske Øhav har bistået i udviklingen, ligesom Svendborg Mountainbikeklub har hjulpet med fundraising. Svendborg Kommune lægger stier og skovveje til, mens SEAF og Hjerteforeningen har bidraget med økonomi.

Nye hjertestier

Der etableres en let grøn rute på cirka 4 kilometer, en middelsvær blå rute på 6 kilometer og en sværere rød rute på cirka 10 kilometer.

Ruterne følger eksisterende stier og grusveje i området og markeres med hjertestipiktogrammer og farvede vandresti-pile (grøn, blå, rød).

De opsatte pæle laves af elever fra FGU i Svendborg.

- I Hjerteforeningen er vi rigtig glade for, at vi kan være med til at lave de nye og moderne motionsruter. Rigtig mange borgere har brug for at røre sig, både som en vigtig brik i forebyggelse mod livstilssygdomme, men måske også som led i genoptræning efter sygdom. Og så er motion godt for sjælen og en god måde at være sammen på. Værdien af at have gode og tilgængelige veje til motion kan ikke overvurderes.

- At det her projekt så ovenikøbet laves sammen med mountainbikerne, gør det kun ekstra interessant; i bund og grund har vi jo samme ønske om at motionere i skoven, så hvorfor ikke samarbejde om at stable gode faciliteter på benene, siger Ulla Bebe Krog, formand i Hjerteforeningen Svendborg i pressemeddelelsen.

Rekreative faciliteter

Den grønne rute er allerede etableret. Søndag den 14. november mødtes frivillige fra de involverede foreninger for i fællesskab at færdiggøre endnu en etape i projektet – den blå rute. Hotel Christiansminde inviterede de frivillige indenfor, hvor de som støtte til projektet, bød på suppe at varme sig på.

Den røde rute laves i løbet af vinteren, ligesom der næste år vil blive opsat skilte, som beskriver ruterne.

Kewin Friis Kamelarczyk, som er projektleder i Geopark Det Sydfynske Øhav og har været med til at forme projektet, er begejstret.

- At så mange forskellige brugere af skoven kan finde sammen og lave et fælles projekt er fantastisk og viser jo, at der er et stort ønske om gode rekreative faciliteter i de kommunale skove omkring Svendborg. At være aktiv i naturen har aldrig være mere populært, men det stiller samtidig krav til, at en god infrastruktur er på plads. De mange forskellige aktivitetsformer i skoven – ikke mindst i Hallindskoven, hvor der cykles, løbes, rides, luftes hunde, vandres, leges, osv. – er ikke altid lige let at forene.

- Dialog på tværs af brugergrupper kan være med til at skabe gode løsninger, som det også ses her, hvor der etableres markerede ruter, der hjælper til at guide folk sikkert rundt i skoven og indbyder flere til at komme ud at røre sig og få en dosis natur, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Asiatiske kæledægger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Julekoncerter med jubilerende kor

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Lady Gaga i ny film: Gucci-familiens storhed og fald

Ugeavisen Svendborg

Eamon O’Kane udforsker en verden ude af sync

Ugeavisen Svendborg

Spejdere efterlyser legekammerater

Ugeavisen Svendborg

Valg til Ældrerådet: Horstmann og Lolk løb med de fleste stemmer

Ugeavisen Svendborg

Støt en god sag: Julemærker i bycentret

Ugeavisen Svendborg

Når de yngste oplever dødsfald og sygdom hos mor og far: Sorggrupper til børn nærmer sig

Ugeavisen Svendborg

Nuaia gæster Giant Steps med jazz, pop og electronica

Ugeavisen Svendborg

Musikbibliotekets Lytteklub: Årets plader 2021

Ugeavisen Svendborg

Ingeborg vandt pris for respekt

Ugeavisen Svendborg

Særlig søndag i julens tegn

Ugeavisen Svendborg

Julefortælling på biblioteket: Legenden om juleroserne

Ugeavisen Svendborg

Anderledes kogebog støtter lokale kvinder

Ugeavisen Svendborg

Lys i mørket

Ugeavisen Svendborg

Show med Hjejle og Lindkvist: Vanvittige udklædninger, store følelser og gode grin

Ugeavisen Svendborg

Harske Hubbi og stærke tilbud i Stark

Ugeavisen Svendborg

Glade gymnaster: VM-medaljer er det største

Ugeavisen Svendborg

Jul i Christiansmøllen

Ugeavisen Svendborg

787.975 kroner til i 31 lokale projekter

Ugeavisen Svendborg

Skoleelever fra fire lande besøgte borgmesteren

Ugeavisen Svendborg

Gør en god gerning

Ugeavisen Svendborg

I 14 år ledte hun efter en forklaring: Nu har Simba endelig fundet sin Hansen

Annonce