Annonce
Ugeavisen Svendborg

Flydende sauna til Thurø

Fire af de af de driftige kvinder i Thurø Sejlklub fejrer donationen på 75.000 kroner, som gør det muligt at etablere en flydende saunatønde. Pr-foto
Thurø Sejlklub vil etablere en saunatønde på flydeponton og med badestige
Annonce

Thurø: Thurø Sejlklub har netop fra Nordea-fonden modtaget 75.000 kroner, som skal bruges til at etablere en saunatønde med flydeponton og badestige. Saunatønden skal danne omdrejningspunkt for badeaktiviteter i sejlklubben i både sommer- og vinterhalvåret.

- Vi har i Thurø Sejlklub ikke plads til en sauna på land. Derfor kom vi på den idé at etablere en sauna på en flydeponton. Om vinteren vil vores 652 medlemmer få mulighed for at benytte saunaen til vinterbadning, mens pontonen om sommeren vil blive sejlet 200 meter ud i vandet, så den kan blive offentlig tilgængelig for badegæster, fortæller Ingeborg Inselmann Andersen, der er aktiv sejler og medlem af klubbens bladudvalg.

Støtten kommer også til at betyde noget for lokalmiljøet.

- De nye vinterbadefaciliteter vil skabe forudsætninger for socialt samvær og nye medlemmer i foreningen, mens pontonen i sommerhalvåret vil være en vandlegeplads for svømmere og lystsejlere, oplyser Ingeborg Inselmann Andersen.

Thurø Sejlklub starter indkøbet af sauna og ponton med det samme, og man forventer at kunne tage faciliteterne i brug fra primo oktober.

Annonce

30 mio. kr. til over 1000 foreninger

Nordea-fonden støtter foreninger til fællesskabsorienterede projekter og aktiviteter, som skaber gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. I 2020 har fonden særligt fokus på at støtte projekter, der har fokus på at få flere ud i det fri og får flere børn til at blomstre.


Vi har i Thurø Sejlklub ikke plads til en sauna på land. Derfor kom vi på den idé at etablere en sauna på en flydeponton.

Ingeborg Inselmann Andersen


Hvert år uddeler fonden 30 mio. kr. til over 1.000 foreninger.

Kort om Nordea-fonden

Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Hvert år uddeler fonden ca. 500 mio. kr. Heraf er 30 mio. kr. i Lokalpuljen øremærket lokalt forankrede projekter inden for sundhed, motion, natur og kultur i alle egne af Danmark.

Det typiske uddelingsbeløb er på 5.000-30.000 kr. til for eksempel  foreningsaktiviteter, mindre events, udstyr til klubben eller lokale kulturarrangementer.

Læs mere på www.nordeafonden.dk og få inden for 72 timer svar på, om det er relevant for dig at søge fonden om støtte.

- Nordea-fonden har et almennyttigt formål, og derfor er vigtigt for os at bakke op om initiativer, som styrker det lokale fællesskab. Vi håber, flere foreninger og andre non-profit organisationer har lyst til at søge vores lokalpulje, siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden i samme pressemeddelelse.

Lokalpuljen er på 30 mio. kr. og kan søges hele året rundt. Ansøgninger indsendt i juli får svar primo september.

Foreninger kan søge op til 100.000 kr. i støtte, og i alt forventes det, at mere end .000 lokale projekter får støtte fra Lokalpuljen i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce