Annonce
Ugeavisen Svendborg

Fond giver tre millioner kroner i ekstraordinær coronastøtte til kultur og foreninger

Fonden for Fynske Bank har gennem årene doneret millioner af kroner til det lokale kultur- og foreningsliv, og i år hæves beløbet ekstraordinært på grund af coronakrisen. Her overrækker Henrik Bo Jensen fra Fynske Bank ved en tidligere lejlighed en check til BK Rollo-formand Christel Black. Arkivfoto: Henrik Nguyen
Annonce

Svendborg: Sidste år afsatte Fonden for Fynske Bank 12 mio. kr. til at styrke det lokale kultur- og foreningsliv, men som led i at kickstarte Fynske Banks markedsområde efter coronakrisen har man ekstraordinært hævet beløbet til 15 mio. kr. i 2020.

Lokalsamfundene i bankens markedsområde mærker som alle andre steder konsekvenserne af coronakrisen. Derfor har bestyrelsen i Fonden for Fynske Bank ifølge en pressemeddelelse helt ekstraordinært valgt at hæve det årlige beløb til donationer. Pengene skal bruges til at styrke det lokale kultur- og foreningsliv i de samfund, som Fynske Bank er en del af. - Som mange andre lokalsamfund er også Svendborg ramt af coronakrisen, og derfor var det naturligt for os at gøre en ekstra indsats for igen at få gang i forenings- og kulturlivet på Sydfyn. Vi ønsker at give noget tilbage til det lokalsamfund, vi selv og banken er en del af, og netop foreningsliv og kulturelle arrangementer er noget af det, som virkelig er ramt. Derfor håber vi også, at de mange initiativtagere og frivillige i foreninger vil benytte sig af muligheden og søge midler fra Fonden, siger Uffe Strandby, formand for Fonden for Fynske Bank.

Uffe Strandby, formand for Fonden for Fynske Bank. Pr-foto
Annonce

300 uddelinger årligt

Årligt uddeler Fonden for Fynske Bank ifølge pressemeddelelsen mange millioner til lokale idrætsklubber, foreninger og kulturelle arrangementer. Det strækker sig fra de større donationer til f.eks. håndboldklubben GOG, filmfestivalen SVEND og Dansk Bridgefestival til den lokale forening, der har behov for et beløb til restaurering, nye trøjer eller lignende.

I Svendborg har Fonden for Fynske Bank f.eks. støttet Svendborgs sejklubber, Egebjerghytten, Svendborg FritidsTeater og mange mange flere. Årligt er der knap 300 uddelinger til gavn for det lokalområde, som Fynske Bank er en del af.

Annonce

Sådan søger du

Foreninger, organisationer og lignende inden for idræt og kultur kan sende en motiveret ansøgning til Fonden for Fynske Bank med formål, baggrund, budget og finansieringsplan. Alle ansøgninger bliver besvaret.

Nærmere information kan findes på Fondens hjemmeside: www.fondenforfynskebank.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Annonce