Annonce
Ugeavisen Svendborg

Forsikringsspørgsmål: Når skolens Ipad går i stykker eller bliver stjålet

Hvordan er man stillet, når og hvis den Ipad, børnene har fået udleveret af skolen, går i stykker eller bliver stjålet. Arkivfoto: Kim Haugaard
Ankenævnet for Forsikring har tidligere slået fast, at når elever er forpligtet til at tage imod undervisningsudstyr, som skolen udleverer, kan skolen ikke generelt frasige sig ansvaret ved hændelige uheld, men...
Annonce

Hej Forsikringsoplysning

Vores søn skal starte i 1. klasse efter sommerferien. Her får han en af skolens Ipad'er udleveret, som han også gerne må tage med hjem.

Hvordan er vi er dækket, hvis den for eksempel bliver stjålet eller går i stykker. Og er det os eller skolen, som skal erstatte den i sådan en situation?

Vi håber, I kan hjælpe os med et svar. Vi er nok ikke de eneste, som har stillet det spørgsmål.

Hilsen Forældrene

Annonce

Groft uagtsomt

Hej forældre

I har helt ret i, at vi har fået spørgsmålet før. Særligt for nogle år siden, da de første Ipad'er/tablets blev udleveret, gav netop dette emne rigtige mange spørgsmål fra både skoler og forældre.

Ankenævnet for Forsikring har tidligere slået fast, at når elever er forpligtet til at tage imod undervisningsudstyr, som skolen udleverer, kan skolen ikke generelt frasige sig ansvaret ved hændelige uheld, hvis altså man ikke kan bebrejde jeres barn, at uheldet er opstået. I sådan en situation (hændeligt uheld) må skolen i stedet selv erstatte Ipad’en.

Hvis jeres barn er skyld i uheldet, er situationen lidt anderledes og noget mere kompliceret. Her spiller skolens forsikringsforhold også ind.

Hvis skolen har en forsikring, der dækker tyveri eller skade, skal jeres barn have gjort noget indlysende farligt (groft uagtsomt) eller have ødelagt den med vilje for at jeres barn/I kan blive mødt med et erstatningskrav fra skolen eller deres forsikringsselskab.

Det samme gælder, hvis kommunen kan betragtes som selvforsikret. Mange kommuner er selvforsikrede for skader indtil en vis størrelse eller ved bestemte typer af skader. Det betyder, at kommunale skoler ikke altid har en forsikring gennem et forsikringsselskab.

Hvis skolen ikke har en forsikring eller ikke er selvforsikret, stilles jeres barn til ansvar efter de almindelige erstatningsregler. Det kræver altså blot, at jeres barn har båret sig uforsigtigt ad (uagtsomt), for eksempel er faldet i søvn i toget og har fået stjålet Ipad’en.

Desuden kan I som forældre i den situation komme til at hæfte for de første 7500 kr. efter lov om hæftelse for børns erstatningsansvar.

Selvom I har en indboforsikring, som også indeholder en ansvarsdækning, kan I ikke være sikre på, at den dækker, hvis regningen ender hos jer. Nogle forsikringsselskaber dækker skader på udleveret udstyr, mens andre ikke gør, fordi der ikke er tale om et lån i juridisk forstand, når brugen af Ipad’en sker i både elevens og skolens interesse.

Jeg vil derfor råde jer til at få afklaret to ting:

1. Om skolen har en forsikring eller ej.

2. Om jeres egen indboforsikring dækker, hvis Ipad’en bliver stjålet eller går i stykker.

Bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce