Annonce
Ugeavisen Svendborg

Fotoudstilling med italiensk kulturfotograf: Se de sydfynske øer i sort og hvidt

Den italienske fotograf Luca Berti har en fortid som modefotograf, men har i de seneste år samarbejdet med en række nationale og regionale museer i blandt andet Danmark, Norge og Sverige om kulturhistoriske projekter. Foto: Luca Berti/PR

Svendborg: Lige i tide til den kommende bededagsferie åbner Svendborg Museum en fotoudstilling - "Ø-folk" - i Danmarks Museum for Lystsejlads’ lokaler på Frederiksø. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Her vises stemningsmættede, sort/hvide fotografier af den italienske fotograf Luca Berti. Han skildrer øboere og landskaber fra de sydfynske øer, blandt andet Thurø, Tåsinge, Hjortø, Drejø, Skarø, Ærø, Avernakø og Bjørnø, i fortættede og næsten tidløse stemninger.

Luca Berti har besøgt øerne mange gange i perioden 2011-2020. Fra tid til anden har folk på de sydfynske øer set en høj mand med mørke krøller køre rundt på sin tungtlæssede cykel. Med sig har Luca Berti haft sit store Lindhof-kamera med trefod. At opstille og fotografere med dette kamera genskaber noget af den samme højtidelighed og koncentration, som når fotografer for 100-150 år siden skulle forevige et enkelt øjeblik.

Annonce

Resultatet, det skarpe sort/hvide fotografi, der fremkaldes fysisk i mørkekammeret, får en anden betydning end de mange billeder, der i dag knipses med mobiltelefonen. Billederne er æstetiske kunstværker og kulturhistoriske dokumentationer af menneske og landskab i det 21. århundrede.

Tidligere modefotograf

Luca Berti er født i Firenze i 1978 og arbejdede i mange år som fotograf for kendte, internationale modemagasiner. I 2008 skiftede han spor og flyttede til København. Siden da har han samarbejdet med en række nationale og regionale museer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Italien om kulturhistoriske projekter.

Han har udgivet 10 fotobøger, og i forbindelse med udstillingen på Frederiksø udkommer ”Ø-FOLK” med Luca Bertis fotografier fra de sydfynske øer, historiske ø-fotos og kulturhistoriske tekstafsnit forfattet af museumsdirektør Esben Hedegaard.

"Ø-folk - de sydfynske øer" vises fra den 30. april til den 27. maj i Danmarks Museum for Lystsejlads med indgang fra p-pladsen bag museet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce