Annonce
Ugeavisen Svendborg

Fra frygt til fakta

Hans Lassen fortæller den 29. september om integrationen af flygtninge og indvandrere. Arkivfoto
Integrationsdebatten er fyldt med følelser og fake news, mener Hans Lassen, som den 29. september holder foredrag om emnet.
Annonce

Svendborg: - Vi har brug for en ny indvandrer- og integrationsdebat i Danmark. Det skal være fakta, der styrer debatten, ikke frygten og angsten for de fremmede og det fremmede.

Siger og mener Hans Lassen, som tirsdag d. 29. september kl. 16.30-18.30 i Rådhusets kantine på Ramsherred holder foredrag om netop integrationen af flygtninge og indvandrere.

Hans Lassen blev i 2018 ph.d. med afhandlingen ”En supertanker vender kurs”, som altså ikke omhandler søfart, men integrationen, og han er også direktør i firmaet Sisyfos, som er en konsulentvirksomhed, der arbejder med netop integration. Hans Lassen er tidligere leder af Højskolen i Svendborg.

I foredraget vil Hans Lassen, ifølge en pressemeddelelse, "fortælle fakta, så vi alle bliver rustet med ægte kendsgerninger og kan deltage i debatten, uden at den bliver fyldt med følelser og fake news".

Annonce

Succeshistorien

Han fortæller i foredraget succeshistorien og den gode historie om, hvordan Danmark rent faktisk er lykkedes at bringe ikke-vestlige flygtninge og indvandrere i arbejde.

- Historien om integrationen er med andre ord en succeshistorie, som vi burde bryste os af, men det er bare ikke den historie, der har fyldt ret meget i de seneste årtiers politiske retorik og mediebillede, står der skrevet i pressemeddelelsen.

I foredraget fortæller han om sit forskningsarbejde i Danmarks integrationsindsats gennem de seneste 30 år. Der vil blive mulighed for at stille spørgsmål undervejs og for at komme bag om myterne om integrationen.

Foredraget er arrangeret af Røde Kors Langeland, Bedsteforældre for Asyl, Café hos Narges, Brobygger på frivilligområdet i Svendborg Kommune, Svendborg Integrationsråd samt Frivilligcenter Svendborg-Kontakt mellem Mennesker. Og med støtte fra Røde Kors Langeland, Røde Kors Svendborg, Røde Kors Odense, Rotary Langeland, Svendborg Integrationsråd og Svendborg Frivilligråd.

Tilmelding senest tirsdag den 22. september via https://kontaktmellemmennesker.nemtilmeld.dk/29/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce