Annonce
Ugeavisen Svendborg

Fredagskoncerter rykker fra Lille Torv til Ribers Gård

Det nyetablerede Elvis Bandet er på programmet i Ribers Gård fredag den 24. juli. Pr-foto
De traditionelle sommerkoncerter fredag eftermiddag på Lille Torv rykker på grund af Covid-19 til Ribers Gård i Møllergade
Annonce

Svendborg: Det har ikke været uden forhindringer, at de traditionelle sommerkoncerter fredag eftermiddag i Svendborg aligevel kan gennemføres.

Covid 19 har stået som en skygge over planlægningen. Sommerkoncerterne skulle allerede have været i gang den første fredag i juni, men på grund af forsamlingsrestriktionerne har det været uvist, hvornår der kunne gives tilladelse til at begynde at afvikle koncerterne på den lille scene ved  Torvet, fortæller medarrangør Jens Holgersen i en pressemeddelelse.

Problemerne opstår, hvis folk kommer til at stå for tæt, og politiets krav syntes for vanskelige at håndtere.

- Først i sidste uge faldt det på plads, hvordan arrangementerne kunne afvikles forsvarligt, så ikke publikum kommer til at opholde sig for tæt sammen. Løsningen kom, da Mads Stephensen fra Harders tilbød, at fredagskoncerterne kan afvikles i Ribers Gård, oplyser Jens Holgersen.

Harders afvikler selv en række arrangementer hen over sommeren og har opstillet en fin scene i gården. Endvidere er der opstillet stole i gården og en række frivillige hjælper med at anvise pladser, når publikum kommer.

- Så det skulle nu være helt trygt at komme og opleve musikken, siger Jens Holgersen.

Annonce

Første koncert med Two Tone Chili Jazzband

Igen i år tilbydes et meget blandet program, der spænder fra viser og rock til heftig New Orleans jazz.

Two Tone Chili Jazzband, som åbner Svendborg Sommermusik fredag den 3. juli, dyrker næsten alt jazz, men især den autentiske New Orleans Style. Med den originale besætning bestående af trompet, trombone, bas, trommer og guitar har bandet en autentisk sound, og det musikalske materiale har fået en personlig overhaling med masser af kendte og spændende numre.


Programmet med ni gratis koncerter har kun været muligt at sætte op med økonomisk støtte fra Svendborg Kommune på 55.000 kroner og fra Fynske Bank Fonden på 18.000 kroner.

fra artiklen


De fem fynske musikere er: Claus Bjerregaard, trommer, Emil Bruun, bas, Jon Bjarnason, guitar, Thomas Buchreitz, trompet, og Anders Ringgaard på basun.

Programmet med ni gratis koncerter har kun været muligt at sætte op med økonomisk støtte fra Svendborg Kommune på 55.000 kroner, fra Fynske Bank Fonden på 18.000 kroner samt støtte fra Svendborg Turistforening og Ugeavisen Svendborg til annoncering og PR.

Jens Holgersen (th) modtager donationen på 18.000 kroner fra Erik Potempa fra Fonden for Fynske Bank. Privatfoto

Alle koncerterne er med fri entre og bliver som nævnt afviklet i Ribers Gård i Møllergade 36.

Dog var der én koncert, der ikke var plads til. Det er i uge 32, hvor Harders er med til at afvikle 5700 Summer. Koncerten den 7. august med Christian Søgaard Trio flyttes i stedet til Arne B, hvor der ligeledes, i anledning af 5700 Summer begivenhed, bliver stillet en scene op i gårdhaven.

Programmet

Fredag den 3. juli: Two Tone Chili Jazzband

Fredag den 10. juli: Blå Tone

Fredag den 17. juli: Linne Lauesen Trio

Fredag den 24. juli: Elvis Bandet

Fredag den 31. juli: 5700 Summer Special

Fredag den 7. august: Christian Søgaard Trio (Arne B)

Fredag den 14. august: Denis McLaughlin Irish Folk Trio

Fredag den 21. august: Trio Fuseldram

Fredag den 28. august: Grønt Lys

Alle koncerterne er fra kl. 15 til 17 og man vil uge for uge kunne læse en foromtale af de enkelte koncerter i Ugeavisen Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce