Annonce
Ugeavisen Svendborg

Mødrehjælpen på vej til Sydfyn: Frivillige skal hjælpe børnefamilier i Svendborg

Gravide og småbørnsfamilier i Svendborg kan se frem til sociale og netværksskabende aktiviteter, når Mødrehjælpen åbner ny lokalforening i Svendborg. Foto: Andreas Omvik
Mødrehjælpen søger frivillige, som vil være med til at starte en lokalforening i Svendborg. Informationsmøde den 31. august for alle interesserede.
Annonce

Svendborg: Mødrehjælpen åbner snart en lokalforening med butik i Svendborg, men hvor i byen videns endnu ikke.

Lokalforeningen bliver Mødrehjælpens lokale holdepunkt, og den skal drives af frivillige, som bl.a. skal lave aktiviteter for gravide og småbørnsfamilier samt stå for en butik med velholdt børnetøj og udstyr til de yngste.

- Vi ved fra vores øvrige lokalforeninger, at det gør en stor forskel i familiernes liv, når frivillige møder dem i øjenhøjde og har lyst til at skabe rammer for gode familieoplevelser eller støtte op om, at børn kan holde børnefødselsdag med vennerne. Vi glæder os meget til at kunne tilbyde det samme holdepunkt til børnefamilier i Svendborg, fortæller Lone Sørensen, frivilligkonsulent i Mødrehjælpen.

Annonce

Efterlyser lokale ildsjæle

Lokalforeningen oprettes som et led i Mødrehjælpens ”1000 Dage” partnerskab med Egmont Fonden og vil derfor have et særligt fokus på at lave aktiviteter for og med gravide og småbørnsfamilier.

For at komme godt fra start med lokalforeningen søger Mødrehjælpen lokale ildsjæle, der har lyst til at sidde i lokalforeningens bestyrelse og tegne lokalforeningen fra start.

- Det er en unik mulighed for at få erfaring med at starte en lokalforening og butik fra bunden, få indflydelse på foreningens arbejde og samtidig gøre en forskel for lokale gravide og børnefamilier, der befinder sig i en svær situation. Vi håber, at mange har lyst til at være med i den spændende opstart, siger Lone Sørensen i en pressemeddelelse.

Ud over at tilbyde hjælp og aktiviteter til lokale børnefamilier, skal Mødrehjælpens lokalforening i Svendborg i starten af 2021 også åbne og drive butik med genbrug til børn.

Mødrehjælpen vil etablere en lokalafdeling og åbne butik i Svendborg, men i første omgang handler det om at finde frivillige, der vil give en hånd med. Arkivfoto

- Butikken bliver en vigtig del af lokalforeningens arbejde. Overskuddet fra butikken går direkte til lokale aktiviteter for gravide og børnefamilier og til Mødrehjælpens landsdækkende, professionelle rådgivning. Derfor hører vi også gerne fra frivillige ledere, der vil sidde med i bestyrelsen med ansvar for butiksområdet samt fra frivillige, der har lyst til at stå i butikken, når den åbner, fortæller Lone Sørensen.

Annonce

Informationsmøde

Mødrehjælpen holder informationsmøde mandag den 31. august kl. 17-18.30 på Svendborg Bibliotek, Svinget 1. Alle med interesse i at høre om Mødrehjælpen anno 2020 er velkomne, men på grund af Covid-19 skal tilmelding ske til los@moedrehjaelpen.dk senest 31. august kl. 12.


Det er en unik mulighed for at få erfaring med at starte en lokalforening og butik fra bunden, få indflydelse på foreningens arbejde og samtidig gøre en forskel for lokale gravide og børnefamilier, der befinder sig i en svær situation.

Lone Sørensen


Hvis du er interesseret i at være frivillig i Mødrehjælpens nye lokalforening og butik i Svendborg, kan du også kontakte Lone Sørensen fra Mødrehjælpen på 40757960.


Kort om Mødrehjælpen og "1000 dage"

Mødrehjælpen er en privat, socialhumanitær organisation, der hjælper gravide og forældre, der befinder sig i en sårbar situation samt bidrager til at udvikle dansk socialpolitik.

Mødrehjælpen har både professionelle rådgivningstilbud og lokalforeninger med aktiviteter og butik drevet af frivillige. Indsatserne går hånd-i-hånd og støtter på hver sin måde gravide og børnefamilier igennem livets sårbare situationer.

Mødrehjælpen har 140 lønnede medarbejdere og godt 2000 frivillige ildsjæle landet over.

Mødrehjælpen har rådgivningshuse i København, Aarhus og Aalborg.

Hertil kommer Mødrehjælpens 39 lokalforeninger og 43 butikker rundt om i Danmark.

Mødrehjælpen hjælper og rådgiver stadig flere børnefamilier. I 2019 imødekom Mødrehjælpen 24.918 henvendelser. 14.882 af dem var til frivilligdrevne lokale aktiviteter og tilbud.

Mødrehjælpens lokalforeninger spiller defor en stor rolle ift. at sikre, at Mødrehjælpen kan hjælpe endnu flere, der befinder sig i en svær situation, både lokalt og på landsplan

”1000 Dage” er et fem-årigt partnerskab mellem Egmont Fonden og Mødrehjælpen, der skal give gravide og nybagte forældre én samlet indgang til viden, rådgivning og støtte fra graviditet til barnets treårs fødselsdag.

Et led i partnerskabet er tilbud om lokale aktiviteter, der understøtter de første 1000 dage af børns liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kvind dig op - mand!

Annonce