Annonce
Ugeavisen Svendborg

Fysioterapi med padelbane i baghaven

Svendborgsund Fysioterapi ved Ole Ørum (tv) og Janus Ørum Juul har bygget en lille padelbane, hvor patienter som en del af deres genoptræning kan få rørt sig. Foto: Michael Thorbjørnsen
Svendborgsund Fysioterapi har fået en mini-padelbane, som patienterne kan bruge til deres genoptræning. Efter 31 år som indehaver overdrager Ole Ørum i øvrigt til årsskiftet sin klinik til sønnen Janus Ørum Juul.

Svendborg: Padel er den hurtigst voksende sport i Danmark, hvilket ses tydeligt på Sydfyn, hvor den ene bane efter den anden er blevet etableret de seneste år. Nu er Svendborgsund Fysioterapi på Kogtvedvej i Svendborg gået med på legen og har åbnet, hvad der vel svarer til en halv padelbane, i sin baggård.

- På grund af spillets popularitet får vi i fysioterapien flere og flere padelspillere blandt vores patienter. De er enten kommet til skade ved selve spillet eller fået skader på anden måde, men fælles for patienterne er, at de gerne vil genoptage spillet så hurtigt som muligt. Ved at lave vores egen mine-bane kan patienterne som del af deres genoptræning øve sig, og vi kan som fagpersonale på tæt hold analysere, om der er noget i bevægelsesmønstret, som ikke er optimalt for kroppen og derfor skal korrigeres, fortæller fysioterapeut Ole Ørum.

Han har brugt fem uger på selv at bygge padelbanen med bander og kunstgræs.

Annonce

- Kunstgræs giver en bedre affjedring og er derfor mest skånsomt for bentøjet i forbindelse med en genoptræning, forklarer Ole Ørum, som også selv er begyndt at spille padel og er blevet vild med sporten.

- Det er en sport, som er nem at lære, og derfor kan de af vores patienter, som ikke i forvejen spiller padel, men som er nysgerrige eller blot har brug for bevægelse i deres genoptræning også have gavn af banen.

Ole Ørum har lavet sin bane multifunktionel, da her også er mulighed for at spille fodbold, hockey og basket, ligesom han andetsteds i haven har etableret en lille forhindringsbane, hvor patienterne kan træne deres balance.

- Banen skal ses som et supplement til genoptræningen i vores motionscenter, for på den udendørs bane kan vores patienter få lidt anderledes øvelser. For eksempel er fodbold en god træning for folk med parkinson, fordi de her træner i at flytte fødder og ben. Desuden giver træning med bold ofte anledning til sjove episoder og grin - og den side skal også dyrkes, selvom man kæmper med et handicap eller genoptræning efter en skade, siger Ole Ørum Sørensen.

Større ombygning på vej

Ole Ørum Sørensen, 66 år, har siden 1990 stået bag Svendborgsund Fysioterapi, men et generationsskifte er snart en realitet. Det er nemlig planen, at Janus Ørum Juul, 29-årig søn af Ole og uddannet fysioterapeut i 2016, ved årsskiftet skal overtage klinikken, og han er dermed tredje generation af fysioterapeuter i familien.

Janus Ørum Juul overtager ved årsskiftet Svendborgsund Fysioterapi efter sin far. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Min mor havde fysioterapeutisk klinik i Voldgården i Svendborg i en årrække, og da jeg blev uddannet i 1981, hjalp jeg hende i et par år, fortæller Ole Ørum Sørensen.

Med årene har Svendborgsund Fysioterapi vokset sig større og større, og her er i dag tilknyttet otte fysioterapeuter og en sekretær. I løbet af årene er klinikken flere gange blevet udvidet og en ny ombygning står for døren. Klinikken lukker således ned i uge 29 og 30, da man skal have plads til yderligere behandlerrum og i den forbindelse må flytte motionscentret.


Banen skal ses som et supplement til genoptræningen i vores motionscenter, for på den udendørs bane kan vores patienter få lidt anderledes øvelser.

Ole Ørum, fysioterapeut


En af de fysioterapeuter, som skal have eget behandlerrum er Mikkel Plannthin, som efter en lang karriere som basketspiller på topplan og efter 10 sæsoner for Svendborg Rabbits, netop har valgt at indstille sin karriere. Mikkel Plannthin er uddannet fysioterapeut og har de seneste år været tilknyttet Svendborgsund Fysioterapi som udekørende behandler, men skal nu fremadrettet have mere tid på selve klinikken.

Annonce

Certificeret kliniker

Janus Ørum Juul blev uddannet som fysioterapeut i februar 2016 med specialet i sport- og idrætsskader. De seneste fire år har han taget en omfattende efteruddannelse under Dansk Selskab for Fysioterapi, så Janus Ørum Juul nu kan kalde sig for certificeret kliniker.

Bag titlen ligger et målrettet arbejde med at dygtiggøre sig og opnå særlige kompetencer til at hjælpe patienter indenfor blandt andet undersøgelse og behandling af ryg- og nakkebesvær samt led- og muskelgener i kroppen.

Om padel

Padel er en blanding mellem tennis og squash.

Banen er en tredjedel af størrelsen på en tennisbane. Der spilles som udgangspunkt to mod to, og det foregår på en bane, der er 10 gange 20 meter med et net til at adskille de to banehalvdele.

Banen har desuden vægge - i bagenden og noget af siderne er det i glas, resten er metalgitter.

Padeltennis hedder faktisk bare padel, men man brugte navnet padeltennis, da sporten blev introduceret i Danmark og på det tidspunkt var ukendt for mange.

Padel er nemmere og mindre krævende end andre ketchersportsgrene.

Mange danskere kender padel fra ferier i Spanien, hvor det er den næststørste sportsgren efter fodbold.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Kom med backstage: Se operaens kjoler blive syet

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny Astra skal udfylde brede hjulspor

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Jespers vilde gårdbutik

Ugeavisen Svendborg

BMW 2-serie Coupé til Danmark næste år

Ugeavisen Svendborg

Musikalsk ø-hop

Ugeavisen Svendborg

Sommerens indtog i Svendborg: Næsten på niveau med sidste år

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Udkantsdrama, regnskov, thriller i troperne og ninjaere

Ugeavisen Svendborg

Nyt spisested med plads til snak og sammenhold

Ugeavisen Svendborg

Alle har adgang til naturen, men pas på den

Ugeavisen Svendborg

Klassisk under åben himmel: Operette, musicals og opera i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Farvel til farverig købmand - goddag til ny Petersen

Ugeavisen Svendborg

Vi behøver ikke altid give igen

Ugeavisen Svendborg

Hus Forbi-arrangement på fattiggården

Ugeavisen Svendborg

Efter et års forsinkelse: Thi Mai tager nu første sting

Ugeavisen Svendborg

Internationalt orgelbrus for 18. gang

Ugeavisen Svendborg

Fattigmandsgrill: Kulnarisk Sydfyn med nyt mærkværdigt samarbejde

Ugeavisen Svendborg

Fyns ældste kor skifter hjemsted - og søger nye medlemmer

Ugeavisen Svendborg

Portvinsfestival vender tilbage til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Klokkenister skal fylde gaderne med musik

Ugeavisen Svendborg

Landets bedste maveplasker: Er det dig?

Ugeavisen Svendborg

Mød Lakserytteren: Børnebogsforfatter besøger Svendborg

Ugeavisen Svendborg

20.000 doneret til forsamlingshus

Ugeavisen Svendborg

Morgen-yoga på Svendborg Havn

Annonce