Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gå på opdagelse langs orange streg på Cittaslowdag

Der er lørdag den 26. september cittaslowdag i Svendborg, og hvis man følger de orange streger på fortove og brosten, så kommer man frem til lokale handlende, der arbejder ud fra Cittaslow-principperne om kvalitet, bæredygtighed og omtanke. Arkivfoto
På lørdag den 26. september viser lokale Cittaslow-næringsdrivende deres varer frem. - Kom og få en oplevelse, en snak og støt de initiativrige handlende, opfordrer Mikael Hansen, formand for Cittaslow Svendborg.
Annonce

Svendborg: Lørdag den 26. september går der igen en orange streg hen over fliser og brosten i Svendborg centrum, når Cittaslowdagen finder sted fra kl. 10–14. Den orange streg viser vej til lokale handlende, der arbejder ud fra Cittaslow-principperne om kvalitet, bæredygtighed og omtanke.

De handlende viser denne lørdag madvarer og alskens andre produkter frem, byder på smagsprøver og er klar til en snak med nysgerrige. Der vil være boder ud på gaden, hvor man kan både smage, føle eller følge de kreative processer.

Annonce

Udvikling med lokalt særpræg

- Vi glæder os til orange lørdag, hvor jeg håber, der vil være masser af borgere, der kommer forbi og støtter op om de lokale næringsdrivende ved at købe deres varer, rose dem for initiativet og bare være nysgerrige, siger Mikael Hansen, formand for Cittaslow Svendborg.

- Det er jo ikke bare snak. Der er næringsdrivende, der arbejder for at skabe udvikling i byen gennem lokale varer, hvor kvalitet og bæredygtighed er i centrum. Og det tror jeg, de fleste af os kan bakke op om. Og vi skal huske, at det her virkelig betyder noget for markedsføringen og opfattelsen af Sydfyn både i resten af Danmark, men især også ude i verden, påpeger formanden.

Cittaslow handler om at øge livskvaliteten i medlemsbyerne ved at arbejde med kvalitet, bæredygtighed og lokale produkter. Cittaslow blev stiftet i 1999 i Toscana, da man begyndte at bruge de lokale særpræg og varer som udgangspunkt for byens udviklings- og vækststrategi. Der er i dag to byer i Danmark, der er certificerede, og det er Svendborg og Mariager.

Annonce

Fire nye medlemmer

- I dagligdagen er mange af vores Cittaslow-medlemmer ikke nødvendigvis så synlige, men det forsøger vi at ændre med de orange lørdage, hvor vi også får nogle af de næringsdrivende udefra ind til borgerne i bymidten, hvor vi gerne vil skabe gode oplevelser og gøre borgerne nysgerrige, forklarer Mikael Hansen.


Vi skal huske, at det her virkelig betyder noget for markedsføringen og opfattelsen af Sydfyn både i resten af Danmark, men især også ude i verden.

Mikael Hansen


Han glæder sig over, at der lørdag er fire nye Cittaslow-medlemmer, der bliver certificeret. Det sker kl. 11.30 på hjørnet af Korsgade ved Strøh og Strøm. De fire nye medlemmer er: Guldsmed Tina Gjersen-Sav med værksted i Skattergade, VitaVita smykker i Møllergade, Svendborgsund Bryghus på Tåsinge og Svendborg Møntvask i Møllergade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Nils Holgersen flyver igen

Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Annonce