Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gå på smagsopdagelse: Kulinariske perler på Sydfyn

Mosgaard Whisky og Gin. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
På Sydfyn finder man et væld af små og store butikker og gårdbutikker med alt hvad smagsløgene kan begære.
Annonce

Chokolade, øl, vin, frugtbrændevine og specialiteter. På Sydfyn finder man rigtig mange producenter, som går helhjertet ind for at producere fødevarer af høj kvalitet.

Den næringsrige sydfynske jord er grobund for fremragende fødevarer. Sprøde asparges, saftige æbler, dybrøde kirsebær, friskpresset most og aromatiske rodfrugter. På Sydfyn får man gode råvarer, kød fra fritgående dyr, lokalt brygget øl og vin, karakteristiske oste og udsøgte specialiteter som chokolade, der kan nydes året rundt.

På Sydfyn finder man et væld af små og store butikker og gårdbutikker med alt hvad smagsløgene kan begære. Listen over delikatesser og lokale smagsoplevelser er lang, og vi har her samlet et uddrag. Gå på opdagelse i de mange hyggelige gårdbutikker og få det allerbedste fra Sydfyn med hjem.

Skarø Is. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce

Skarø Is

Britta Tarp og Martin Jørgensen står bag Skarø Is. En gourmetis, som besøgende på øen kan smage i den hyggelige, lille iscafé, som parret har indrettet i deres landejendom, der også huser isproduktionen.

Besøg Skarø Is på Østerhovedvej 4, Skarø.

Annonce

Skaarupøre Vingaard

Skaarupøre Vingaard dyrker og fremstiller vin primært på hvide druer. Med de nye sorter, der tåler det danske kølige klima, er det muligt at høste fuldt modne druer med smag og aroma. i 2014 startede Skaarupøre Vingaard yderligere produktion af økologisk "æblechampagne".

Besøg Skaarupøre Vingaard på Skårupørevej 28, Skårup.

Skaarupøre Vingaard. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce

Mosgaard Whisky og Gin

Smukt placeret i det bakkede landskab mellem Oure og Lundeborg ligger Mosgaard Whisky og Gin, hvor Jes og Gitte Mosgaard har indrettet destilleri i den fine, gamle staldbygning. Besøgende kan få en rundvisning i både bryggeri, destilleri og tøndelager, imens man får smagsprøver og hører hele historien om produktionen.

Besøg Mosgaard Whisky og Gin på Tanghavevej 43, Oure.

Aqua Vitae Sydfyn. Arkivfoto: Claus Haagensen
Annonce

Aqua Vitae Sydfyn

I løbet af efteråret 2006 åbnede Aqua Vitae Sydfyn brænderi. Aqua Vitae Sydfyn producerer frugtbrændevine af for eksempel ingridmarie- og fillippaæbler. Aqua Vitae Sydfyn er eftersigende det første brænderi herhjemme med en frugt-brændevinsproduktion af Eau-de-Vie-type.

Besøg Aqua Vitae Sydfyn på Skårupørevej 22, Skårup.

Høkildegård. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Høkildegård

Høkildegård er et økologisk deltidslandbrug på 42 tønder land med skov, eng og planteavl. Der er frilandsgrise, ammekvæg, får, geder, høns, kat og hund. Gården er fra 1803 og er bolig for tre generationer. Den ligger smukt på kanten af Syltemae Ådal, hvor Ø-havsstien løber igennem.

Besøg Høkildegård på Åmarksvej 46, Vester Skerninge.

Hellevgård Gårdbutik. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Hellevgård Gårdbutik

Siden 1994 har Hellevgård haft et vejsalg, hvor det blandt andet sælges: friske grøntsager, koldpresset rapsolie, mel, æg og honning. Varerne sælges i gårdbutikken, som på tidspunkter af dagen er bemandet og ellers er det høflig selvbetjening.

Besøg Hellevgård Gårdbutik på Bjerrebyvej 24. Svendborg.

Gundestrup Mejeri og Bryghus. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Annonce

Gundestrup Mejeri og Bryghus

Gundestrup er grundlagt i 1888 og fungerede som Andelsmejeri helt frem til 1983. I 2007 overtog Jørgen Hoff mejeriet og besluttede ud over ost også at brygge spændende øl, så man i dag kan nyde dejlig fynsk ost og øl fra Gundestrup.

Besøg Gundestrup Mejeri og Bryghus på Åbyvej 49, Vester Skerninge.

Svendborg Vingaard. Arkivfoto: Karen Læsøe Fink

Svendborg Vingaard

Svendborg Vingaard ligger lunt i læ af Troldeskoven kun tre kilometer fra Svendborg Havn. Grunden er på to hektar og består af birketræer, brombærhegn, og en vinmark med 2.200 vinstokke. Her avler Birgitte og Jørgen Sejer grønne druer til hvidvine og blå druer til dessertvine. Birkesaft, brombær og andre bær fra haven forvandles til dessertvine og bobler. Når man besøger Svendborg Vingaard kan man opleve både vineriet, butikken og smagelokalet.

Besøg Svendborg Vingaard på Gammel Skårupvej 155, Svendborg.

Ullemose Frugt. Arkivfoto

Ullemose Frugt

Hos Ullemose Frugt er mottoet "smag først og bland selv". Ullemose Frugt giver gerne besøgende gode tips om sæsonens bedste køb, om opbevaring og om hvordan man får nye oplevelser i madlavningen med frisk frugt.

Besøg Ullemose Frugt på Hovvej 7.

Svendborgsund Bryghus. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen

Svendborgsund Bryghus

Svendborgsund Bryghus er et Sydfynsk familiedrevet mikrobryggeri, som ligger idyllisk i Vindeby på Tåsinge. Butikken byder på egne produkter og særligt udvalgte fynske specialiteter, der alle er produceret med kærlighed til håndværket. Kreativiteten og kedlerne er altid i kog hos brygmesteren.

Besøg Svendborgsund Bryghus på Sundbrovej 12, Vindeby.

Kunstbryggeriet Far & Søn. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Kunstbryggeriet Far & Søn

Kunstbryggeriet Far & Søn udvikler og producerer håndbrygget øl og andre kvalitetsdrikke. Fokus er rettet mod det gode håndværk, solid råvarekvalitet og en helt unik smagsoplevelse. Produktionen er båret af visionen om at skabe plads til leg og eksperimenter, ligesom der altid er rum til at nytænke det bestående og afprøve helt nye idéer. Bryggeriet byder på både rundvisninger og ølsmagninger med fortællinger om øllet og bryggeriets historie, ligesom det er muligt at købe øl, enten til at nyde i bryggeriet eller til at tage med hjem.

Besøg Kunstbryggeriet Far & Søn på Vestergade 24, Svendborg.

Ø-bryg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Ø-bryg

Hos Ø-bryg på Thurø kan man få en snak med brygmesteren og se, hvordan den lokale Ø-Bryg produceres. I specialbutikken kan man, foruden lækre fynske delikatesser, købe bryghusets eget sortiment, der spænder fra de lette, perlende til de kraftige, mørke øl. De fleste af de ti ølvarianter har deres egen historie trykt på etiketten, og ellers står brygmester Erik Nielsen klar med flere historier om øllet, ligesom han gerne kommer med gode bud på ledsagende menuer.

Besøg Ø-bryg på Bergmannsvej 82, Thurø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce