Annonce
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Anja Mia Haas, eventchef, besøgte mandag eftermiddag midtbyens forretninger med kage til kaffen og et varmt "Velkommen tilbage". Her er det Karina Tørnqvist (med ryggen til), butikschef hos Like Anna i Møllergade, der får kagen fra Shopping Svendborg overrakt. Foto: Michael Thorbjørnsen
Efter mere end to måneders nedlukning genåbnede byens butikker mandag, men der opfordres til fortsat forsigtighed, så vi ikke kommer i en lignende siutation igen.

Svendborg: Den længe ventede genåbning af byens butikker blev mandag fejret med kage til de butiksejere og ansatte, som i lidt over to måneder har gået hjemme og ventet på mindre smittetal. Den glade giver var detailhandlernes egen forening, Shopping Svendborg, som mandag eftermiddag havde friskbagt brunsviger fra Kvickly-bageren med til eftermiddagskaffen i butikkerne.

- Det har de så sandelig fortjent, siger Anja Mia Haas, eventchef i Svendborg Event, herunder Shopping Svendborg.

- Vi har alle savnet butikkerne, for de er jo med til at skabe den vidunderlige by, vi har - og det skal de da have at vide. Da vi ikke endnu kan lave events i byen, så er kagen vores beskedne måde at sige: "Velkommen tilbage", siger Anja Mia Haas.

Jannik Kaysen, Intersport, hjælper sin første kunde efter genåbningen med at finde et par gode vandrestøvler. Foto: Michael Thorbjørnsen

Kagen blev i øvrigt bragt rundt til byens butikker af det lille futtog, som netop har gennemgået en større restaurering.

Annonce

- Vi kan ikke bære endnu en nedlukning

Da Intersport i Gerritsgade mandag klokken 10 genåbnede, havde der allerede dannet sig en mindre kø foran forretningen, hvor indehaver Jannik Kaysen havde det meste af sit personale klar til at tage i mod kunderne.

- Det har været lange to måneder, så vi har virkelig glædet os til at komme i gang igen, fortæller Jannik Kaysen, som de første par uger af genåbningen egentlig havde nok at se til, men herefter blev der trillet tommelfingre:

Lars Kjær, salgschef hos N. Kjær Bilcentret, håber, at der med genåbningen igen kommer gang i bilsalget. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Vi brugte den første tid på at optimere butikken og få klaret en del administrativt arbejde, men herefter har dagene godt nok været lange, siger butiksindehaveren, som glæder sig over, at også den udendørs idræt nu åbner op igen.

- Det er godt for alle, at der bliver mulighed for at dyrke motion igen, og for en butik, der sælger udstyr og tøj til idræt, er det selvfølgelig afgørende, at folk har mulighed for at dyrke sin sport, siger Jannik Kaysen.

Han er meget opmærksom på at myndighederne krav om afstand, mundbind og håndsprit overholdes i Intersport.

- Vi har alle et ansvar for - også kunderne - at vi ikke kommer derhen, hvor smitten kommer ud af kontrol,  for vi kan simpelthen ikke bære endnu en nedlukning, siger Jannik Kaysen.

Annonce

Kreativt bilsalg

Genåbningen betyder også, at byens bilforhandlere atter kan åbne for private kunder, og det er man naturligvis glade for hos N. Kjær Bilcentret, som er forhandler af bilmærkerne Ford, Mazda og Suzuki.

N. Kjær Bilcentret overtog forhandlingen af Suzuki den1. januar 2021 og har derfor brugt nedlukningen på at færdiggøre det nye Suzuki-showroom samt etablere nyt kontor til det nye salgspersonale.

- Det var ikke den åbning af vores nye Suzuki-afdeling, vi havde forestillet os. Vi glæder os derfor for alvor til at kunne præsentere vores nye bilmærke for kunderne, fortæller salgschef Lars Kjær.

Under nedlukningen har N. Kjær Bilcentret fundet flere kreative måder at sælge biler på. For eksempel ved at mødes hjemme ved kunden eller på en parkeringsplads i byen for at leve op til regeringens restriktioner.

- I de første uger efter nedlukningen oplevede vi et væsentligt fald i bilsalget, men gennem de seneste uger har vi oplevet et forbedret salg uge for uge. I starten af februar afslørede Ford prisen på den nye elbil,  Ford Mustang Mach-E. Det betød stor efterspørgsel, og mange af vores kunder har allerede forudbestilt den hos os. Vi håber bare, at der bliver brug for at løbe ekstra stærkt, så vi kan indhente en del af det tabte, siger Lars Kjær.

Selvom salgsafdelingen har været lukket ned, har der været fuldt tryk på værkstedet og erhvervscenteret, som ikke har været påvirket af nedlukningen. Lars Kjær oplyser desuden, at virksomheden i forbindelse med genåbningen efterlever afstandskrav, regler om mundbind og afspritning af både salgslokale og biler, så kunderne trygt kan komme på besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tidsrejsende tour de force: På en enkelt dag viser Svendborg Museum gymnasieelever vej gennem 800 års lokalhistorie

Annonce