Annonce
Ugeavisen Svendborg

Genbrugsbutik genåbner i nyindrettede lokaler

Anne Ragone, en af 40 frivillige i Røde Kors-butikken, har ansvaret for børneafdelingen, som nu har fået sin helt egen etage med bl.a. tøj og sko til en aktiv fritid. Foto: Michael Thorbjørnsen
Det frivillige personale i Røde Kors-butikken i Oure har brugt nedlukning til optimering af indretningen. Butikken genåbner den 2. juni.
Annonce

Oure: Beslutningen i marts om nedlukning af Danmark ramte også Røde Kors-butikken i Oure, men under den midlertidige lukning sad de butiksansvarlige og frivillige medarbejdere ikke med hænderne i skødet, fortælles det i en pressemeddelelse.

- Nedlukningen gav os tid til tanker og ideer til en optimering af indretning af vores knap 400 kvadratmeter store butik, og her i Oure er der ikke langt fra tanke til handling, fortæller Kirsten Didriksen, der er daglig leder i genbrugsbutikken.

Børneafdelingen er nu flyttet på førstesal, mens dameafdelingen er samlet i to rum med alt, hvad kvinder har brug for af tøj, sko og accessories.

- Herreafdelingen fylder nu to rum og er placeret i den roligere ende af butikken, så herrerne i fred kan kigge og prøve. Sportstøjet med sko og støvler er samlet, og alt fastelavns- og karnevalstøj er fremme, hvis man nu skulle være heldig at blive inviteret til en temafest, oplyser Kirsten Didriksen.

Butikken har ligeledes nedlagt sit lager, og derfor holder man ikke længere lagersalg.

Kirten Didriksen, daglig leder af genbrugsbutikken, glæder sig over en nyindrettet og mere overskuelige butik. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce

Fint og meget nyt tøj

Nedlukningen af landet satte dog ikke en stopper for leverancerne af sække med brugt tøj til butikkens container. Den blev fyldt næsten lige så hurtigt, som den blev tømt.

- Under coronakrisen er der blev ryddet ekstra meget op i de danske klædeskabe og garderober, det var tydeligt at se, og det er vi rigtig glade og taknemmelige for, siger Kirsten Didriksen.

Alt det indleverede tøj bliver sorteret og fordelt, og det meste sælges i butikken.

- Har vi i forvejen meget af nogle designs, sender vi det videre til Røde Kors’ centrallager, hvor det bliver distribueret videre til andre butikker, så andre kunder i landet kan få glæde af det. Meget lidt bliver kasseret, forklarer Kirsten Didriksen.

- Det er generelt meget fint tøj, der bliver afleveret hos os. Vi modtager således ofte helt nyt tøj med prismærke i nakken. Vi har også cykelhjelme til børn, regntøj, sportstøj og babytøj som alt er så godt som nyt, så der er virkelig mulighed for mange gode køb, hvilket mange også benytter sig af. Det er tydeligt - også her i Oure, at folk i stigende grad er blevet mere miljøbevidste og tænker genbrug, også når det gælder tøjkøb, fortæller Kirsten Didriksen.

Annonce

40 frivillige klar igen

Knap 40 frivillige er tilknyttet forskellige funktioner i butikken i Oure.

- Stort set alle har meldt tilbage, at de er klar til genåbningen og de få, der har sårbare, tætte pårørende eller selv er det, kommer tilbage, når der ikke længere er risiko for at blive smittet med Corona. Det er en meget positiv og dejlig tilbagemelding, der beskriver glæde ved at udføre et stykke frivilligt arbejde og gøre noget, der kan gavne andre, siger Kirsten Didriksen.

Butikken genåbner tirsdag den 2. juni klokken.

- Der er bestilt værnemidler, så vi trygt kan byde vores kunder velkommen. Vi vil bede alle om at spritte hænder, som det første, når de kommer ind - og om at holde påbudte afstand til andre i rummet. Selvom vi har kvadratmetre til flere, har vi besluttet, at der indtil videre kun må være to personer i et rum samtidigt.

- Vi glæder os til at byde gamle som nye kunder velkomne igen. Vi har savnet kunderne, og selvfølgelig den indtjening, som vi bl.a. bruger på hjælpeprojekter som lejrskoleophold for børn og unge samt julehjælp til trængte familier, slutter Kirsten Didriksen.

Anne Ragone og Vita Rasmussen er ved at gøre den nye herreafdeling klar til genåbningen den 2. juni. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce