Annonce
Ugeavisen Svendborg

Genbrugsbutikker: Aflevér tøj og møbler i åbningstiden - og i tørvejr

Tøjet i sækkene skulle være endt på hylderne i en Kirkens Korhærs genbrugsbutikker, men fordi andre har åbnet og herefter gennemrodet poserne - og på grund af regnvejret, ender tøjet nu på genbrugsstationen. Foto: Torsten Andersson
Kirkens Korshær oplever alt for ofte, at gode genbrugsting ødelægges, når de stilles foran genbrugsbutikken udenfor åbningstiden.
Annonce

Svendborg: Et noget ærgerligt syn mødte mandag morgen personalet i Kirkens Korhæs' store genbrugsbutik i Ryttermarken i den vestlige del af Svendborg. Her havde gode mennesker foran butikken i løbet af weekenden afleveret flere poser med brugt tøj, møbler og elektronik, som skulle sælges videre i butikken til fordel for Kirkens Korshærs' humanitære arbejde.

- Personalet er i disse coronatider ikke altid at finde i forretningen, og desværre regnede det rigtig meget i weekenden. Det betød, at mange af tøjsækkene er blevet åbnet og gennemrodet af andre, og efterfølgende er tøjet blevet vådt og beskidt, hvilket gør, at vi ikke kan bruge det.

- Det samme gør sig gældende med ellers fine møbler og elektronik, som ligeledes ødelægges af regnen, og som efterfølgende må køres på genbrugsstationen, fortæller Torsten Andersson, frivillig i genbrugsbutikken.

Møbler, bøger og papkasser med andet genbrug efterladt i regnen og kan derfor ikke sælges videre. Aflevér meget gerne genbrug i vores åbningstider, så vi hurtigt kan få det ind i tørvejr, opfordrer Torsten Andersson, frivillig i Kirkens Korshæs' butik i Ryttermarken. Foto: Torsten Andersson

- Det er så fantastisk positivt, at så mange støtter vores arbejde ved at donere ting til genbrug, men vi vil gerne bede om, at det sker i butikkens åbningstider, eller hvis man kan se, at der er lys og personale i butikken. På den måde kan vi få tøj og møbler ind i butikken, før det bliver taget, gennemrodet af andre eller ødelagt af vejet.

- Hvis dette ikke er muligt, og det regner, stormer eller sner, så må vi bede om, at tingene afleveres på genbrugsstationen, hvor der er containere og rum, så tingene ikke bliver våde og ødelægges, opfordrer Torsten Andersson.

Han oplyser, at også andre af byens genbrugsbutikker oplever samme problem med gennemrode samt ødelagte effekter, så opfordringen gælder ligeledes her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce