Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gourmetkok flytter til større køkken og ansætter mere personale

Trine Ditlev Hirsch og Jakob Hirsch er parret bag cateringvirksomheden Spisetid, som netop er flyttet ind i et stort produktionskøkken på Ryttervej. Foto: Michael Thorbjørnsen
Jakob Hirsch, som for et år siden etablerede cateringvirksomheden Spisetid i Svendborg, har oplevet så stor efterspørgsel på sin mad, at han nu har ansat mere personale og er flyttet ind i stort produktionskøkken på Ryttervej.

Svendborg: I november 2018, for præcis et år siden, etablerede gourmetkokken Jakob Hirsch, 32 år, cateringvirksomheden Spisetid med køkken i Alti Erhvervspark på Rødeledsvej, hvorfra han har leveret madoplevelser til selskaber, frokostordninger til virksomheder samt pop-up restauranter i samarbejde med andre aktører indenfor madbranchen på Sydfyn.

- Det er gået over al forventning, for jeg fik simpelthen en start på Sydfyn, jeg end ikke havde turde drømme om. Jeg har arbejdet stort set non-stop siden åbningen, takket være en fantastisk støtte og modtagelse på Sydfyn og det er vi meget taknemmelig for.

Den store efterspørgsel har også betydet, at det køkken, Jakob Hirsch startede ud i på Rødeledsvej, og som var perfekt til en start, er blevet for småt.

Han har i stedet indrettet sig i et over dobbelt så stort produktionskøkken i Food på Ryttervej. Jakob Hirsch er således flyttet ind i den bygning, hvor Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier uddanner bl.a. kokke, bagere, ernæringsassistenter, tjenere og catere.

På grund af en mindre nedgang i elevtallet de seneste år har Jakob Hirsch fået lov til at leje et af skolens seks produktionskøkkener/værksteder på markedsvilkår. Desuden har han forpligtet sig til løbende at tage nogle af skolens elever i korte praktikforløb, og Jakob Hirsch har netop ansat en af skolens studerende som kokkeelev.

- Det er inspirerende at være i et miljø med så mange dygtige undervisere og ambitiøse elever, og den synergi, der kan opstå, når man matcher en offentlig institution og en privat virksomhed, håber jeg kan udvikles og komme begge parter til gode. Jeg vil i hvert fald gerne give noget af min viden videre til de unge, siger Jakob Hirsch.

Det er vildt inspirerende at være i et miljø med så mange dygtige undervisere og ambitiøse elever, og den synergi, der kan opstå, når man matcher en offentlig institution og en privat virksomhed, håber jeg kan udvikles og komme begge parter til gode.

Jakob Hirsch, kok

Hustru ansat i Spisetid

På personalesiden er der også sket ændringer. Jakob Hirsch var alene bag gryderne, da han startede op for et år siden - det er han ikke længere.

- Jeg fik ret hurtigt via Svendborg Kommune tilknyttet to ledige i et arbejdsprøvningsforløb, og de har begge gjort det så godt, at de nu er blevet fastansat i Spisetid. Desuden har jeg ansat en dygtig kok og en kokkeelev - og endelig begynder min kone i en halvtidsstilling i virksomheden, fortæller Jakob Hirsch.

Han blev i sensommeren gift med Trine, nu med efternavnet Ditlev Hirsch, som han har kendt siden 2010.

Trine Ditlev Hirsch, født og opvokset på Sydfyn, er uddannet i Leisure Management (oplevelsesøkonomi), og da parret i 2018 - med barn - flyttede fra København til Sydfyn, fik hun en stilling som turisme- og marketingkonsulent i Kulinarisk Sydfyn. Her har hun bl.a. været med til at udvikle app’en Taste Funen for og med kulinariske oplevelser og lokale producenter af råvarer samt drikkevarer.

I Spisetid skal Trine Ditlev Hirsch hjælpe med det administrative, med markedsføring og hun skal være med til at udvikle virksomheden.

- Vi arbejder på at blive totalleverandører til større selskaber, hvor vi kan levere alt i mad, drikkevarer, service, duge og blomster til den gode fest. Vi leder efter og håber snart at finde en egnet lokalitet, hvor vi også kan tilbyde vores gæster at holde festen med alt inklusive, siger Trine Ditlev Hirsch.

- Vi lancerer ligeledes snart en webshop for at udvikle vores frokostordninger, så de ansatte i de virksomheder, vi leverer frokost til, også kan bestille aftensmad med hjem en gang om ugen - eller to, fortæller hun.

Annonce

God mad - uden dikkedarer

Jakob Hirsch har tidligere arbejdet for tv-kokken Gordon Ramsay, været kok på flere Michelinrestauranter samt køkkenchef på Resumé i Svendborg, hvor københavnerdrengen er blevet glad for at bo og leve:

- Her er en stor grad af venlighed, ærlighed og gæstfrihed samt tid til nysgerrighed og samtale. Her er ro og plads til fordybelse - her vil jeg blive gammel og grå, konstaterer Jakob Hirsch, som i sin mad sætter en stor ære i at bruge lokale råvarer. - Spisetid har plantet sine gastronomiske rødder i den sydfynske muld, fordi vi her er omgivet af nogle af Danmarks absolut bedste råvarer og lokale producenter, som forstår at få det bedste frem i deres produkter. Vi laver ærlig mad og alting er selvfølgelig hjemmelavet og frisklavet fra bunden. Vores mad skal udfordre, forbavse og inspirere vores gæster og skabe mindeværdige smagsoplevelser.

- Maden komplimenteres ikke med et salatblad i enden af fadet, falsk kaviar eller en tomat udskåret som en tulipan. Vores mad taler for sig selv og kommunikerer direkte uden dikkedarer, siger Jakob Hirsch, som netop nu har travlt med at lave mad til julefrokoster.

- Vi har endnu en smule ledig kapacitet i november og december, så er der virksomheder eller private kunder, der endnu ikke har bestilt deres julefrokost, så skal man være hjertens velkommen til at kontakte os. Vi leverer selvfølgelig den traditionelle og klassiske julefrokost, men tilbyder også en moderne julefrokost, som stadig emmer af jul, slutter Jakob Hirsch

Nadja Melanie Rasmussen (tv) og Emma Marie Jørgensen er henholdsvis ny kok og ny kokkelev i Spisetid. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Anmelderrost publikumssucces vender tilbage til Svendborg

Annonce
Ugeavisen Svendborg

TorsdagsTanker: Bliv klogere på naturens vilde ingredienser med Thomas Laursen

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Forårskoncert med Gospelkoret Arise og band

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Merci til Dorte: Jobkonsulent overrasket med blomster og chokolade

Ugeavisen Svendborg

Fem heldige vindere - og deres gæster - skal til koncert med Simone Tang

Ugeavisen Svendborg

Alt det, vi skal genlære efter corona-pandemien

Ugeavisen Svendborg

Halberg frikøber Helge: Det bliver gratis at opleve Svendborg fra søsiden under Landsstævnet

Ugeavisen Svendborg

Flere billetter til Høje Bøge Open Air på højkant: Her er vinderne

Ugeavisen Svendborg

2.d plantede blomster hos elforsyningen og lærte om truede insekter

Ugeavisen Svendborg

Re-Choir inviterer til rytmisk forårskoncert

Ugeavisen Svendborg

Fra juice til avis

Annonce