Annonce
Ugeavisen Svendborg

Guldkylling på Nyborgvej

Linda Tornøe klar med en ny omgang spydstegte kyllinger fra sin mini-grill ved Fakta på Nyborgvej. Foto: Michael Thorbjørnsen
Linda Tornøe laver og sælger spydstegte BBQ-kyllinger kyllinger fra en foodtruck ved Fakta på Nyborgvej
Annonce

Svendborg: Fastfoodspisende svendborgensere fik torsdag et nyt madtilbud. På p-pladsen ved Fakta på Nyborgvej åbnede Linda Tornøe således Guldkyllingen, som fra en foodtruck tilbyder spydstegte og gyldne BBQ-kyllinger, nuggets og hot wings med pommes frites, agurkesalat samt hjemmelavet coleslaw i forskellige menupakker.

- Mit mål og forventning er at sælge cirka 20 kyllinger om dagen, men åbningsdagen gik over al forventning med salg af 32 kyllinger samt nuggets og hot wings. Nu ved jeg godt, at nyhedens interesse spiller ind, og at efterspørgslen sikkert vil dale efter et stykke tid, men jeg er da vildt glad for den opbakning, jeg har fået her i starten, siger Linda Tornøe.

Hun, der er 52 år, er født og opvokset i Nyborg, har boet i Jylland i 15 år, men flyttede for to år siden til Svendborg for at være tættere på sin mor, der er bosat i Ringe.

- Jeg valgte Svendborg, fordi jeg altid har holdt meget af byen, og fordi jeg gerne vil have vand og natur omkring mig, begrunder hun.

Linda Tornøe sælger sine kyllinger hver dag fra klokken 16.30-19.30. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce

Eneste på Fyn

Linda Tornøe har i mange år arbejdet som tjener og i køkkener, også i en grillbar, fordi hun er glad for at lave mad og have med mennesker at gøre.

- Da jeg hørte om Guldkylling-konceptet, blev jeg ret begejstret, for det passede lige til mig. Konceptet indehaves af en mand i Østjylland, som lejer disse foodtrucks ud med forkøbsret. Der findes knap 20 Guldkyllinger rundt omkring i landet, men jeg har åbnet den hidtil første på Fyn, siger Linda Tornøe.

Hun har lavet en aftale med Fakta på Nyborgvej, hvor hun kvit og frit får stillet nogle kvadratmeter til rådighed på p-pladsen, låner et hjørne i et af butikkens fryserum, får vand og strøm og kan bruge Faktas toilet.

- Det er jo en win-win situation, for flere af mine kunder vil måske lige gå i Fakta og handle, når de alligevel henter deres mad hos mig. Jeg er i hvert fald helt overvældet over den hjælpsomhed og samarbejdsvilje, jeg har mødt fra den lokale butikschef, siger Linda Tornøe.

En kylling med pommes frites og andet tilbehør til én person koster 80 kroner, mens den store familiepakker med mad til fire personer kan fås til 289 kroner - herimellem ligger andre menuer til to og tre personer.

Åbningstiden er 16.30-19.30 alle ugens dage, og maden skal helst bestilles på telefon.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kvind dig op - mand!

Annonce