Annonce
Ugeavisen Svendborg

Handl Lokalt: Butikslivet er en væsentlig del af byens DNA

Handl Lokalt-kampagnen skla være med til at sikre, at vi her på Sydfyn også i fremtiden har den mangfoldige detailhandel og store udvalg i madsteder, som vi selv holder af, og som også turisterne tiltrækkes af og nyder, når de er på besøg. Arkivfoto

En statistik fra foråret viste, at danskerne i 2020  brugte 59 milliarder kroner online på fysiske varer. Det er en stigning på cirka 10 milliarder kroner sammenlignet med 2019. Udover et boom i dagligvarer og take-away, ser man en generel vækst i køb af fysiske varer i alt fra tøj og skønhedsprodukter til byggematerialer og haveartikler.

Tallene, boostet af coronanedlukningen, skræmmer, og vi alle må prøve at få vendt udviklingen, for vi har til stadighed brug for en levende og spændende midtby i Svendborg, ligesom vi i endnu højere grad skal støtte de mange mindre butikker i vores lokalsamfund - gerne fra og med i dag, så vi også har dem i morgen.

Ugeavisen Svendborg sætter med kampagnen Handl Lokalt derfor igen fokus på den lokale detailhandel og erhvervslivet. I fire uge vil vi med artikler fortælle om livet i byen med særligt fokus på butikkerne og spisestederne, for vi vil fra Ugeavisens side gerne være med til at bakke op og understøtte en positiv udvikling i detailhandlen og i restauranterne.

Annonce

At din lokale ugeavis har et vist fokus på det lokale handelsliv, er der ikke noget nyt og overraskende i, for handelslivet er en væsentlig del af blot byens, men også avisens DNA. Det viser vi i al tydelighed med blandt andet Best of Svendborg, hvor vi to gange har haft ekstraordinært meget fokus på det lokale erhvervsliv, kulturliv og ikke mindst detailhandlen - nu gør vi det så igen.

Ikke kun med med Best of Svendborg, men også med Handl Lokalt, som her i september bliver Ugeavisen Svendborgs bidrag til øget opbakning til detailhandlen.

Handl Lokalt skal være med til at få dig til at overveje, om du nu også får brugt dine lokale butikker nok - og her tænker vi lige så meget på alle byerne uden for Svendborg, som vi tænker på livet i Gerritsgade, Møllergade, i bycentret og i Svendborg Storcenter.

Ugeavisen Svendborg støtter og har altid støttet det lokale handelsliv - sådan er det, og vi gør det med stolthed, fordi vi mener, at handelslivet sammen med kulturlivet er så afgørende for vores fælles fremtid her på Sydfyn.

Og ja, også Ugeavisen Svendborg er helt afhængig af en detailhandel, der lever og har det godt, så det er fra vores side bare et yderligere incitament for at lave kampagnen Handl Lokalt. Udover artikler indeholder kampagnen nemlig en lang række annoncer, som detailhandlen og erhvervslivet har kunnet erhverve til favorable priser.

Vi har en helt unik handelsliv, som betyder meget for byens identitet. I andre byer har man storcentre, som er med til at underminere den øvrige handel, men i Svendborg har vi bevaret en spændende og levende bymidte. Jeg nyder i hvert fald at gå rundt i vores middelalderby med de smukke gågader og se og mærke den mangfoldighed, de mange specialbutikker er med til at skabe. Den alsidighed har enorm betydning, når det handler om at samle mennesker og er en vigtig del af vores by.

Bo Hansen, borgmester

For fem år siden blev Svendborg fortjent valgt til "Danmarks Hyggeligste Handelsby", og alle eksperter udi detailhandel fortæller, at Svendborg og Odense er de to byer, som i fremtiden bliver centrum for detailhandlen på Fyn.

Vi har også bemærket, at mindre byer på Fyn kæmper mere med butiksdød end Svendborg, men trods titler og gode prognoser må vi ikke hvile på laurbærrene, for også i Svendborg står der tomme butikslokaler, og det er en uheldig udvikling. Et godt handelsliv styrker lokalsamfundet, giver større sandsynlighed for tilflytning og dermed flere skatteindtægter, som der kan drives skoler og pleje for.

Og så er det altså bare sjovere at bo i en kommune, hvor der er liv og engagement - også i handelslivet. En levende og spændende by er afhængig af en mangfoldig detailhandel, og den har vi heldigvis i Svendborg, men det er ingen selvfølge, at den består i fremtiden. Derfor skal opfordringen lyde: Brug de lokale butikker, for så støtter du både dem - og på sigt dig selv.

Detailsalget og butiksejerne har det seneste år har mistet ikke blot mere omsætning, men også markedsandele til konkurrerende webshops, som ikke nødvendigvis smider deres skattekroner på Sydfyn, giver elevpladser til vores unge, støtter med sponsorater til den lokale idræt - og sørger for den summen af liv i den normalt så spændende og levende midtby, vi alle holder af.

Dette skal vi her på Sydfyn prøve at afbøde, så vi også i fremtiden har den mangfoldige detailhandel og store udvalg i madsteder, som vi selv holder af, og som også turisterne tiltrækkes af og nyder, når de er på besøg.

Borgmester Bo Hansen ramte det meget præcist i et interview i Ugeavisen Svendborg i sidste uge i forbindelse med en artikel om Best of Svendborg:

- Vi har en helt unik handelsliv, som betyder meget for byens identitet. I andre byer har man storcentre, som er med til at underminere den øvrige handel, men i Svendborg har vi bevaret en spændende og levende bymidte. Jeg nyder i hvert fald at gå rundt i vores middelalderby med de smukke gågader og se og mærke den mangfoldighed, de mange specialbutikker er med til at skabe. Den alsidighed har enorm betydning, når det handler om at samle mennesker og er en vigtig del af vores by.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nye behandlere til Tåsinge

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vind billetter til koncert med ABBA-musik

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Stor festival til Svendborg: 50 fortællere klar til at fortælle

Ugeavisen Svendborg

Kan du hjælpe?: Søfartsmuseum søger gamle billeder af kongeskibet Dannebrog

Ugeavisen Svendborg

Nu begynder de maritime foredrag i Svendborg: Overlæge kickstarter sæsonen

Ugeavisen Svendborg

Kom til dyrenes dag i Maxi Zoo

Ugeavisen Svendborg

De vandt billetter til koncert med Ginne Marker

Ugeavisen Svendborg

Se film om og fra det gamle Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Gigtforeningen inviterer på gåtur: Tag en travefælle under armen

Ugeavisen Svendborg

Brandes illustrerer Lagerlöf

Ugeavisen Svendborg

Søndagsblues med Perry Stenbäck og Uffe Steen

Ugeavisen Svendborg

- The name is Bond, James Bond

Ugeavisen Svendborg

På FGU finder unge deres vej

Ugeavisen Svendborg

Noget på Hjerte: Hvem gider kulturen?

Ugeavisen Svendborg

Ørkildskolen holder marked på torvet

Ugeavisen Svendborg

Nyt tilbud hos Spar: Nem, hurtig og billig el til din bil

Ugeavisen Svendborg

Skulpturrute på Sydfyn tager form

Ugeavisen Svendborg

Ellas høje og farverige Hawaiiblomst

Ugeavisen Svendborg

Energiselskab har adopteret en 2. klasse

Ugeavisen Svendborg

Ny rekord: 10.359 indstillinger til Best of Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Kun din viltre fantasi sætter grænser: Ny biodiversitetspris skal hylde hverdagens vilde forkæmpere

Ugeavisen Svendborg

Alan Thompson og Doug Morter giver koncert i forsamlingshuset

Ugeavisen Svendborg

Best of Svendborg: Positive ord og anerkendelse som modsvar til nettets hårde tone

Annonce