Annonce
Ugeavisen Svendborg

Handl Lokalt: Fra mavepuster til lettelsens suk

Susan Jensen og John Tornhøj, ejere af Louis Nielsen i Svendborg, glæder sig over, at deres nye butik har fået fodfæste efter en turbulent tid. Pr-foto,
Louis Nielsen åbnede i nye lokaler på Centrumpladsen, men så kom coronakrisen og slog glæden i stykker. Nu er optimismen vendt tilbage.
Annonce

Svendborg: Den 27. februar var en festdag for Susan Jensen og John Tornhøj, som her kunne åbne dørene op til deres nye optikerforretning, Louis Nielsen, på Centrumpladsen i Svendborg.

Efter 11 år med et stigende antal kunder i Møllegade skulle der mere plads til, og det kunne de nye og større lokaler tilbyde. Åbningen gik over al forventning, og der var fuld gang i den nye butik, indtil statsminister, Mette Frederiksen to uger senere lukkede Danmark ned på grund af Covid-19.

- Vi nåede at få en virkelig god åbning, hvor mange kunder kiggede forbi, og vi fik stor ros for butikken. Men så kom coronakrisen, og vi måtte lukke dørene igen. Det var en mavepuster af de helt store, og det blev på mange måder et turbulent forår. Selvfølgelig var det rigtigt at gøre, men det var godt nok frustrerende. Det gik jo lige så godt, fortæller John Tornhøj i en pressemeddelelse.

Annonce

Lettelsens suk

Den 21. april åbnede butikken igen efter at være lukket i over en måned, dog med visse begrænsninger, men fra første genåbningsdag oplevede Susan Jensen og John Tornhøj stor opbakning og forståelse fra byen.

Butikken er blevet markant større og fået et helt nyt design med ny indretning og nye farver. Pr-foto

- Det var næsten som at åbne butikken for første gang igen. Det var en skøn dag, hvor vi drog et lettelsens suk, husker Susan Jensen.


Covid-19 er ikke ovre endnu, og derfor er det vigtigere end nogensinde før, at man lægger sine penge lokalt. Vi er glade for støtten.

John Tornhøj


Kunderne havde stor forståelse for de ekstra tiltag, som der mødte dem i butikken.

- Vi oplevede, at kunderne var gode til at spritte af og tage hensyn, fortæller Susan Jensen og hentyder til butikkens skærpede regler, der er indført på grund af Covid-19.

Butikken opretholder i det hele taget en meget høj grad af hygiejne. Louis Nielsen følger de danske regler, men også WHO’s anbefalinger, der går videre end de danske regler. Der er bl.a. sat ekstra spritdispensere op, ligesom medarbejdere, der er i direkte kontakt med kunderne, bærer mundbind eller visir.

Annonce

lokal støtte til butikslivet

Lokalerne på Centrumpladsen har givet butikken bedre plads til linseinstruktioner og mere ro omkring snakken med kunderne.

- Det er dejligt med mere plads. Det mærker vi selv til, men bestemt også vores kunder. Før sad vi lidt tæt, når vi skulle snakke med kunderne, men det er bedre nu. Det betyder, vi får mere ro omkring samtalen, fortæller Susan Jensen.

Områderne med briller er blevet større og fået et nyt design, der får brillerne til at stå tydeligere frem. Pr-foto

John Tornhøj er, som butikkens chefoptiker, glad for det ekstra rum til synsprøver.

- Vi har fået endnu bedre plads til vores synstest og vores sundhedsarbejde, og det var lige præcis planen, så det er godt, forklarer han.

Han fortæller, at det endnu ikke er gået op for alle kunder, at butikken er flyttet.

- Mange beretter, at de lige har været et smut forbi Møllegade, fordi de ikke vidste, at vi var flyttet. Men så får de en lille ekstra gåtur, fortæller John Tornhøj.

John Tornhøj mener, at er vigtigere end nogensinde før at støtte de lokale butikker, som har taget nogle gedigne slag under coronakrisen, og Louis Nielsens indehaver appellerer derfor til, at kunderne fortsat foretager deres indkøb i byen. Dét er helt nødvendigt for, at det lokale handelsliv kan bestå.

- Covid-19  er ikke ovre endnu, og derfor er det vigtigere end nogensinde før, at man lægger sine penge lokalt. Vi er glade for støtten, fortæller John Tornhøj.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Ugeavisen Svendborg

Vintagemode fra aflyst modeshow

Annonce