Annonce
Ugeavisen Svendborg

Handl Lokalt: Lokale forbrugere støtter de lokale butikker

En ny undersøgelse fra Danske Bank viser, at coronapandemien har fået 25 procent af fynboerne til i høj eller meget høj grad at få et større fokus på, om deres forbrug gavner lokalområdet. Arkivfoto: Michael Bager

Vi skal værne om vores lokalsamfund. Hvis Svendborg skal fortsætte med at være et attraktivt sted at bo og drive virksomhed, kræver det, at de lokale også handler hos de lokale virksomheder og i de lokale butikker.

Coronakrisen har desværre haft en række negative konsekvenser for det lokale erhvervsliv, hvor krav om nedlukning og andre restriktioner har betydet, at en del af forbruget er flyttet fra de lokale fysiske butikker over til nethandel. Der er altså tale om, at en lokal virksomhed i Svendborg går glip af omsætning. Det kan koste lokale arbejdspladser. Og i sidste ende betyder det, at Svendborg mister skattekroner, som kunne have gavnet på velfærdsområder som skole og sundhed.

Klummens forfatter: Anita Fald Hansen, filialdirektør hos Danske Bank i Svendborg.

Heldigvis er mange fynboer blevet mere opmærksomme på at bruge deres penge i lokalområdet som følge af coronapandemien. En ny undersøgelse fra Danske Bank viser, at coronapandemien har fået 25 procent af fynboerne til i høj eller meget høj grad at få et større fokus på, om deres forbrug gavner lokalområdet.

Annonce

I samme undersøgelse siger 17 procent af fynboerne, at de set i lyset af coronapandemien i høj eller meget høj grad tager mere hensyn til, om deres forbrug gavner samfundsøkonomien, mens 17 procent i høj eller meget høj grad tager mere hensyn til, om forbruget gavner klimaet. Altså er lokalområdet det parameter, som flest fynboer har øget hensynet til under coronakrisen.

Det er naturligvis glædeligt, for vi ønsker jo alle at have et velfungerende lokalsamfund, og det indebærer i høj grad at have et sundt og stærkt lokalt erhvervsliv.


Vi er nemlig selv medansvarlige for at bidrage til fællesskabet og sikre den sammenhængskraft, der gør at Svendborg vedbliver med at være en attraktiv by og kommune

Anita Fald Hansen


Fra oktober har vi danskere haft mulighed for at få udbetalt vores opsparede feriepenge. Der er tale om op mod 100 milliarder kroner, såfremt alle fem ugers feriepenge udbetales, eller op mod 60 milliarder kroner, såfremt tre ugers feriepenge udbetales.

For at gøre det lidt mere håndgribeligt vil en måneds­løn på 30.000 kr. før skat give en forventet udbetaling på cirka 13.800 kroner, hvis udbetalingen svarer til tre ugers feriepenge, eller 23.600 kroner, hvis alle fem uger udbetales samlet. Det er altså potentielt mange ekstra penge, som svendborgenserne nu får mellem hænderne, og som kan bidrage hos de lokale erhvervsdrivende.

I ovennævnte undersøgelse svarer 22 procent af fynboerne, at de med sikkerhed vil omsætte feriepengene til øget forbrug. Af disse personer siger 20 procent, at de forventer at øge deres forbrug af dagligvarer, mens 30 procent vil foretage forbedringer af deres bolig. Også fornøjelser står højt på listen. 32 procent regner med at øge deres forbrug på restaurant­er og kulturtilbud.

Det er mit klare håb, at alle i Svendborg – både i disse coronatider, men også efterfølgende – husker på at støtte lokalt, når man har mulighed for det. Vi er nemlig selv medansvarlige for at bidrage til fællesskabet og sikre den sammenhængskraft, der gør at Svendborg vedbliver med at være en attraktiv by og kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Viser på vandet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tid til take-away teater

Ugeavisen Svendborg

Åben have på bakketoppen

Ugeavisen Svendborg

Råt og poetisk

Annonce