Annonce
Ugeavisen Svendborg

Har du en god idé? Søg penge til byliv i Svendborg

Billederne er fra nogle af de aktiviteter, der har været afviklet i Svendborg gennem de seneste år, hvor Liv i min By har givet midler til aktive borgere, der har haft gode idéer til nye oplevelser i byrummet. Det er ved at være sidste chance for at søge midler til endnu flere. Fotos: L iv i min By
Områdefornyelsen Liv i min By søger nye initiativer, der kan skabe mere liv i bymidten
Annonce

Svendborg: 2020 er det sidste år for områdefornyelsen Liv i min By, og efter den ufrivillige coronapause midt i foråret er det tid til at finpudse eller komme på en ny idé til et projekt, der kan skabe byliv i Svendborg. Puljen er stadig åben.

- Det handler om byliv, om fornyelse og om at få en masse forskelige menneske engageret i livet i byen, når ellers tiden igen giver mulighed for det, siger Helle Baker, der er projektleder i Liv i min By.

Til det formål har Liv i min By en pulje, hvor der stadig er midler, man kan søge.

- Måske er det nu, at du eller I har tid til at skal skrive et par ord ned om, hvad du eller I drømmer om der skal ske i byen, når alt bliver mere normalt i gadelivet, lyder opfordringen fra Helle Baker i en pressemeddelelse.

Puljen støtter gode idéer og aktiviteter, og alle er velkomne til at sende deres idé ind: Om man er borger, en gruppe, organisation eller forening, så kan man søge og få en vurdering og et svar inden for relativ kort tid.

.
Annonce

Budget på 45.000 kroner

Budgettet skal være på mindst 45.000 kroner, og midlerne skal anvendes logisk.

- Det betyder blandt, at man ikke kan søge til projektlederløn alene, men der også skal afsættes penge til selve aktiviteten, installationen eller andet. Hvis du eller I tænker på at søge, så er det en god idé at se nærmere på kriterierne først, påpeger Helle Baker.

Hovedpunkterne er:

1: Aktivteten skal skabe liv i bymidten (området fra Møllergade til Jessens Mole).

2: Skabe steder og mødesteder for borgere, turister og grupper

3: Er original og inspirerende

Bagefter skal ansøgningen skrives.

- Det er en god idé lige først at skrive til Liv i min By, der holder til Munkestræde, og bede om tid til en indledende snak. Bagefter går man videre med ansøgningsskema og budget. Det er forholdsvis enkelt at gå til, siger Helle Baker.

Gennem årene har bylivspuljen støttet en lang række initiativer, fra fællesmiddag på Torvet til marathonsang i Ribers Gård, byvandringer med og uden korsang, teater, orienterings-gadeløb, musik og meget mere.

- Vi vil rigtig gerne have de sidste penge i spil, og vi håber at se nogle gode ansøgninger, siger projektlederen.

Enhver borger, gruppe, forening, organisation eller netværk kan altså søge støtte til aktiviteter og installationer, og mere information kan man få ved at kontakte liviminby@svendborg.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Annonce