Annonce
Ugeavisen Svendborg

Havkajakfestival øger opmærksomheden på Det Sydfynske Øhav

Festivalen er et resultat af et samarbejde mellem Havkajaknetværk Fyn, alle klubberne på Fyn, og DGI. PR-foto
Der er lagt op til mange oplevelser og indlæring, når der først i september er havkajakfestival ved Svendborg. Det er en lille generalprøve på, hvad der skal ske på Christiansminde under DGI`s Landsstævne 2021.
Annonce

Svendborg: Fra 6. til 8. september er der DGI Havkajakfestival ved Christiansminde. Der er plads til 75 til 100 deltagere.

Det bliver en begivenhedsrig weekend med mange aktiviteter, ture og workshops samt en gallaaften med helstegt pattegris lørdag aften.

Festivalen er et resultat af et samarbejde mellem Havkajaknetværk Fyn, alle klubberne på Fyn, og DGI, og som en non-profit begivenhed samt for at skabe netværk, samarbejde og øget opmærksomhed på havkajaksporten herunder naturligvis det Sydfynske Øhav. Weekenden er i øvrigt en slags lille generalprøve på, hvad der skal ske på Christiansminde under DGI`s Landsstævne 2021

Der er mange spændende ting på programmet for deltagerne heriblandt en række workshops. En workshop hedder "Grønlandsåre" med instruktør Jens Lauritsen fra Odense Kajakklub. Det er workshoppen for den, som er nysgerrig på den grønlandske åre, og på hvordan den adskiller sig fra de mere almindelige pagajer. Kursisterne lærer en brug af åren med fokus på en skadesforebyggende, elegant og effektiv fremadroning. Grønlandsåren er med rette brug meget effektiv til langtursroning.

Annonce

Makkerredning

Deltagerkrav er blot, at man kan udføre en makkerredning, og selv har alt eget udstyr med. Har man ikke en grønlandsåre selv, vil der være mulighed for at låne én på dagen. Men kurserne handler ikke kun om årer og kajakteknik. Det handler også om oplevelserne i kajakken. Det er der fokus på i en kajak og muslingetur. Her ror deltagerne ud til én af de mange muslingebanker og høster af havets guld, og ved hjemkomsten renser og tilbereder man muslingerne.

Fristen for at tilmelde sig havkajakfestivalen er i øvrigt udløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce