Annonce
Ugeavisen Svendborg

Heftig og smuk balkanmusik

Kridtsko, lokalt balkanorkester, giver lørdag eftermiddag koncert på Arne B. Pr-foto
Kristsko kan lørdag den 17. oktober opleves i en koncert på Arne B.

Svendborg: Kridtsko, som lørdag d. 17. oktober træder op på Arne B i Vestergade, er et ægte sydfynsk balkanorkester, som ifølge en pressemeddelelse består af seks erfarne og muntre musikere i deres bedste alder.

Kridtsko spiller dels heftig og smuk etnisk balkanmusik, dels symfonisk- og jazzarrangerede numre fra regionen, inklusive Tyrkiet. De østeuropæiske skalaer og skæve taktarter har altid været bandets store passion og drivkraft, inspireret af blandt andre Tanec Okestar, Saban Bajramovic, Esma Redzepova, Taraf de Haidouks, Attila Engin og Pierre Dørge.

Kridtskos arrangementer spænder fra det kraftige udtryk med trommesæt, elbas, synthesizer og blæsere til det lette med harmonika, fløjte og flerstemmig sang.

Annonce

- Det giver en stor spændvidde i udtryk samt forskellige nuancer at farve musikken med. Fra bastante, pågående, unisone instrumentale temaer, til lyriske følsomme sange om de store følelser, fortælles det.

Musikken er oplagt dansemusik, velegnet til såvel kædedanse som fri improvisatorisk dans, når det ikke lige er coronatid.

Kridtsko har eksisteret siden midtfirserne. Efter flere års pause genopstod de i 2007 ved en koncert på netop Arne B. Gnisten var der igen, og Kridtsko blev opgraderet med nye medlemmer.

Kridtsko er Mette Hansen, Berit Andersen, Erling Sevald, Kristian Lillevang, Jan Bruun og Henrik Tap.

Koncerten begynder klokken 14, men allerede fra kl. 13 er der mulighed for at nyde en frokost på Arne B.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Viser på vandet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tid til take-away teater

Ugeavisen Svendborg

Åben have på bakketoppen

Ugeavisen Svendborg

Råt og poetisk

Annonce