Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hvad dækker min skadedyrsforsikring?

Det kan blive en dyr omgang, hvis mus gnaver ledninger over. Foto: Nature Picture Library
Annonce

Hej.

Jeg håber, I kan hjælpe med et spørgsmål til min husforsikring, som er udvidet til at dække skadedyr.

Vi har haft besøg af en mus på loftet, som har ødelagt lidt af isoleringen flere steder og gnavet i en ledning. Forsikringsselskabet siger nu, at de ikke dækker ”kosmetiske” skader, og at de derfor kun vil dække den ødelagte ledning, medmindre jeg kan dokumentere et energitab.

Samtidig har jeg en selvrisiko på 4500 kroner, som betyder, at jeg nu selv må betale for skaderne. Jeg forstår ikke, at forsikringen ikke vil dække, at isoleringen bliver reetableret.

Kan I hjælpe med en afklaring?

Vh. husejeren, der er plaget af mus


Hej husejer

Det er ikke unormalt, at mus søger indenfor i efteråret, og det kræver ikke meget plads for, at de kan komme ind, for eksempel på loftet. Det er svært for os at afgøre, om skaden er af kosmetisk art eller ej. Det vil være en konkret vurdering, som afhænger af skadens omfang, og om isoleringen har den samme effekt som før.

Med kosmetiske skader mener forsikringsselskabet typisk ridser, skrammer, pletter m.m., som ikke nedsætter funktionen.

Hvis skaden på isolering ikke har nogen praktisk betydning for ydeevnen herunder energiforbruget, kan det være rigtigt, at din forsikring ikke dækker. Jeg har dog ikke generelt hørt, at man skal kunne dokumentere et energitab ved skader på isolering.

Jeg vil foreslå, at du beder dit forsikringsselskab om at redegøre for deres afslag. Det kan også være en god ide at medsende billeder af skaden, hvis du ikke allerede har gjort det.

Desuden er det vigtigt, at du gør, hvad du kan for, at musen eller andre gnavere ikke kommer på besøg igen.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kor i nye klæder

Ugeavisen Svendborg

Trine tilbage til rødderne

Annonce