Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hvad skal vi lege, spø’r vi hinanden ..

Christian Dan Jensen

Svendborg: Vi får en legeplads på Torvet, fantastisk. Et længe ønsket kreativt udfoldelsessted for børnefamilier at tage hen og lade ungerne boltre sig, mens far og mor kan nyde en kop kaffe, eller shoppe i byens butikker. Det kan da kun blive positivt modtaget af de som måtte have frygtet for handlen i Svendborg midtby, når parkeringen fra Torvet forsvandt.

Mennesker skaber som bekendt liv og aktiviteter, og hvem vil ikke gerne opleve vores torv sprudlende af liv, hvor forskellige aktiviteter gennem året medvirker til at tiltrække og skabe en større mangfoldighed af mennesker, som udnytter byens rum og pladser, og dermed skaber grobund for handel i byens butikker.

Ganske vist virker den lidt hurtigt valgte Kompan-løsning, som vandt udbuddet om legepladsen på Torvet, en smule idé-fattig med sin miniatureudgave af Vor Frue Kirke, men det er jo fuldstændig fløjtende ligegyldigt. Vi får en legeplads til børnene i byen – hurra for det, og tillykke til byens butikker med de nye kunder.

Annonce

Alle burde være glade og hilse det nye initiativ velkommen.

MEN, som set adskillige gange før, når nye vinde blæser, så er der nogle som straks bygger læskærme. For eksempel torvehandlerne, Shopping Svendborg og Svendborg Event, som tilsyneladende har svært ved at se mulighederne med den nye legeplads lige i kernen af Svendborg.

Torvehandlerne har allerede meldt ud, at de nærmest (igen) er lukket og slukket, når legepladsen ’stjæler’ hele fem procent af det godt 2000 kvadratmeter store torv. For naturligvis kan man ikke nytænke infrastrukturen på Torvet ved dagene for torvehandlen, så man udnytter de nye muligheder for handel. Det ville jo være at gøre noget nyt, og det skal man holde sig fra.

Hvis jeg var torvehandler, så havde jeg tilbudt goodiebacks til de børnefamilier der uden tvivl om lørdagen vil valfarte til legepladsen midt i byen. Måske man endda med en enkel onlineløsning kunne bestille en ’torvekurv’ som indeholder lækkerier fra torvehandlerne med ostehapsere, små fiske-fornøjeler, frisk grønt, pølser og juice, og som familien kunne nyde i de dejlige omgivelser på Torvet. Det ville betyde øget omsætning i stadepladserne og samtidig være god markedsføring af den samlede Torvehandel.

Et tilsvarende mindset ville være opløftende at finde hos Shopping Svendborg, som med legepladsen på Torvet får en unik mulighed for at kanalisere nye kunder ind i butikkerne.

Hvad om Shopping Svendborg investerede i en lille håndfuld ladcykler, som deres medlemmer kunne låne gratis, og bruge til små popup-events på Torvet, hvorfra man kunne sælge uldne sokker om vinteren, en rosé-smagning i sommervarmen fra den lokale vinhandel eller smagsprøver fra cafeen lidt nede af gågaden. Det ville skille sig ud fra andre byer og samtidig gøre folk nysgerrige på byens handelsmangfoldighed. Det ville klæde detailhandelsforeningen med en smule nytænkning, nu hvor de har meldt ud, at de kun vil tænke fremad, og ikke længere beskæftige sig med snakken om på parkering på Torvet.

Svendborg Event frygter med børnenes legeplads på Torvet for den årlige Svend filmfest, som kaldes for folkets fest, da det er publikum, der suverænt afgør, hvem der skal modtage den fornemme pris, men hvor folkefesten hvert år udebliver, og folket i stedet bliver tilskuere til deres egen fest.

Eventkontoret mener, at de 50-100 kvadratmeter legepladsen tager på Torvet, gør, at det vil besværliggøre at holde Svend-prisuddelingen her i fremtiden, når en permanent legeplads står i vejen. Måske man skulle overveje at reducere det for folket aflukkede VIP-området på Torvet og i stedet lade ungerne boltre sig på legepladsen, mens de eftertragtede publikumspriser uddeles. Se det ville være et godt billede at sende af Svendborg på landsdækkende tv.


”Hvis jeg var torvehandler, så havde jeg tilbudt goodieback’s til de børnefamilier der uden tvivl om lørdagen vil valfarte til legepladsen midt i byen.

Christian Dan Jensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

SIMAC slår rekord: Martime aspiranter flokkes til Svendborg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tapas, tango og fortælling: Broholm forvandles til Buenos Aires

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ung frisør i ny rolle

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Film om Blixen efter Afrika - historien om en mester og hendes lærling

Ugeavisen Svendborg

Inkluderende fællesskab i varme skær af byens lygtepæle

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Jeg falder for spændende mænd - men det ender med psykisk og fysisk vold

Ugeavisen Svendborg

Musikskole står klar til ny sæson: Peder Most Garden opruster med tre nye undervisere

Ugeavisen Svendborg

Hesselager sportsuge klar med program

Ugeavisen Svendborg

Fællesklang: Væk byen til live med sang

Ugeavisen Svendborg

Havnens frie fugle: Udstilling går bag om drømme i et råt miljø

Ugeavisen Svendborg

300 hektar skov skal øge biodiversiteten i Svendborg Kommune

Ugeavisen Svendborg

Verdensmål lokalt og globalt

Ugeavisen Svendborg

Indvielse af ny skolebygning

Ugeavisen Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Tillykke med de to år

Ugeavisen Svendborg

Bjæf og knurren i hundeforening: Instruktører kapper hundesnoren og danner ny forening

Ugeavisen Svendborg

Brætspilscafé på biblioteket

Ugeavisen Svendborg

Familie realiserer drøm om egen café

Ugeavisen Svendborg

Klokkemusik over byen

Ugeavisen Svendborg

Se videoen af måske kommende hotdogkonge: Robert slugte 15 hottere på 15 minutter

Ugeavisen Svendborg

Bank støtter opera

Ugeavisen Svendborg

Nominer en du kender for medmenneskelighed: Home Svendborg uddeler 50.000 kroner

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Mad med mening smager bedst

Annonce